onsdag 23 maj 2018

En oförglömlig dag...

 ...var det igår!
Det var min födelsedag och jämna år i år! Då får man tydligen räkna med både det ena och det andra.
På morgonen stod ett glatt gäng utanför min dörr, helt oväntat, med både blommor, presenter och överrasking senare i sommar.
Det var det härliga teatergänget här i byn, som jag ju arbetat med en hel del. 


 Flera blombuketter doftar nu i hela min lägenhet! Tänk, att få fylla år denna tid på året, och i år är det dessutom extremt med blomningen och solen! Bara det är ju en present! 


Senare på dagen lotsades jag ömt iväg till en gårdsrestaurang/trädgårdsbutik vid Göta kanal. En vidunderlig utsikt, god mat och sköna samtal! 
Sedan blev det bubbel och babbel i väninnans trädgård och jag blev sedan hemkörd av hennes snälle make! Vilken dag va!!!


En underbar present fick jag av detta rara par - en mobil/vindflöjel som står på en pinne och en liten skål i toppen. Den  bygger på balans och fungerar tydligen i blåsig väder utan att falla isär! Så vacker den är, med en glaskula i andra änden.


I helgen som gick bodde jag på torpet och hann klippa det långa gräset igen. Trädgården känns genast lite städad, trots ogräset.

Vilken majmånad vi fick! Solen bara lyser och varmt är det. Visst behöver vi regn, för nu börjar det bli riktigt torrt. Men på lördag får det inte regna, för då dukar jag långbord här på torpet och bjuder in mina nära och kära till en fest!
Det ska bli så roligt! 

Fortsätt nu och njut av denna underbara försommartid!

3 kommentarer:

House and Garden by Bia sa...

Grattis i efterskott ! Själv fyller jag år mitt i vintern i jan. burr!
Hade hellre fyllt på sommaren...men man väljer ju inte, hehe...
Så fint med doftande blommor och liljekonvaljer !!...jag känner doften ända hit ;))...ha en fin vecka !
Kram bia

Monica sa...

Åh, du har fyllt jämnt, jag anade nästan det! Grattis igen till det!
Du är modig du, när vi fyllde jämnt, åkte vi iväg...
Men det verkar ju ha blivit en riktig toppendag för dig! Och vädrets makter var helt på din sida!
Och sen ska du ha fest på lördag! ja, du lär få fint väder då också, för inget regn är i sikte, även om det skulle behövas! Vi hade ju fest i helgen och det är ju så mycket lättare när man kan vara ut!
Ha det fortsatt bra!
Stor födelsedagskram, Monica

Solstrimmor sa...

Grattis också till dina jämna år! Kan tro att du blev uppvaktad! Det oväntade är alltid roligast och då behöver man inte förbereda sig det minsta. Jag blir ständigt överraska av mina ungar, de är fantastiskt påhittiga och på söndag ska jag stå klar 11.15 i lagom snygg klänning! Så gulliga vänner du har och vilken brudbukett du fick! Sen har du ju verkligen vädret på din sida... och torpet med härliga trädgården, som gjort för kalas med långbord!

Det verkligt positiva är att ju oftare jämnt man fyller, ju mer skinn på näsan har man och kan säga ifrån, men också vara nyfiken och våga prova på nya saker... för man vill väl inte sitta där på hemmet och ångra att man inte gjorde det där man egentligen ville mest av allt? Nu vågar vi välja, både du och jag! Härligt är ordet!

Önskar dig en skön födelsedagsvecka för något säger mig att gratulationerna fortsätter även innan stora lördagskalaset!

Kramar till dig, lilla majflickan!
Eva-Mari