fredag 29 juni 2018

Sommaren levererar


Midsommar har passerat och vi hittade äntligen de vilda midsommarblommorna, som växte längs vägrenen under promenaden på midsommardagen.Den enorma midsommartårtan blev uppäten till sist! Nåja, den gick åt ganska snabbt, vi var många hos min kusin med fru och en del barn fanns också med, och alla gillar ju glass! Tillbaka till torpet igen och värmen tilltog under veckan som gick!
Det är svalast inomhus, när det är + 33 grader ute, som det var igår! Jisses, vilken värme! Tio grader svalare idag - skönt! Väninnan och jag åkte ut till det vackra Mem (uttalas med kort e), som är själva inloppet till Göta kanal. Där åt vi en härlig sommarlunch och njöt av både mat och svalkande havsvindar. Hemma på torpet slog New Dawn-rosen ut. Det blommar ymnigt i korgar och krukor."Tvillingsporren" är fantastisk! Jag försöker hålla dem lite i skuggan och vattnar dem varje dag. Annars är det ont om vatten - inget regn under veckan och trädgårdsblommorna blommar snabbt över i torkan.Den ljuvliga "Million bells" som jag fick av min farbror i födelsedagspresent, blommar ymnigt på uteplatsen!

Vilken fantastisk sommar vi har och den bara fortsätter! Jag gör fortfarande korta besök i lägenheten (som nu), sen är det torpet för hela slanten!

Önskar alla en härlig helg! 

2 kommentarer:

Monica sa...

Vilka fina midsommarblommor du hittat, även om det var dagen efter midsommarafton!
Här har nästan alla vilda blommor torkat och försvunnit, strandängarna är som gula hömattor.
Det var en rejäl tårta!!! Och god såg den ut!
Värmen har kommit tillbaka här också, men inte fullt så höga temperaturer som hos dig!
33 grader - jisses! Inte över 25 helst, om jag får välja...
Er lunch såg delikat ut!
Ha en fin helg, kram från mig!
Monica

Solstrimmor sa...

Förstår att du har ett fint liv i torpet nu. Vilken sommar hittills! Men nog håller jag med bönderna som vill ha regn! Och den där extremvärmen tycker jag inte alls om...
"
Dubbel "Million bells har jag aldrig haft, skriver upp den i min trädgårdsbok till nästa år, din är så vacker! Men "Tvillingsporren" har jag försökt tidigare år men vi kom inte alls överens.

Det verkar vara ett bra rosår i år, hoppas din vita ros är på gång.

Må gott min vän.
Kramar från Eva-Mari