onsdag 25 juli 2018

Värmen fortsätter, mattips, samt en gul byrå


På köksbordet står några kvistar av Syrénhortensian, som jag plockade i går på torpet. Det är en av de två buskar som jag vattnar varje dag. Annars finns det inte mycket blommor att plocka in.


En liten New Dawnros, samt Dahlian som sjunger på sista versen här i kvällssolen i köket.Jag önskar att vädret också sjöng på sista versen nu. Varje dag möts jag av den blodröda prognosen i dagstidningen, som visar minst 25 grader.
Idag hade vi + 35 och varmare ska det visst bli. Det är verkligen ingen hejd på hettan nu! Det enda jag är sugen på i matväg är sallader på olika sätt. Här med vattenmelon och fetaost. Jättegod kombination i värmen. Imorron tror jag att jag ska göra Tabbouleh, en libanesisk sallad, som är jättefräsch, med mycket bladpersilja och massa annat gott. Sen äter jag en del saltgurka - så gott! Lite kreativ var jag i början av veckan. Byrån (som var vit) i sovrummet har fått lite färg, och den blev faktiskt GUL! Hur otippat som helst, eftersom jag inte gillar gult. Men jag har blivit lite insprierad av Nordingården och hennes smörgula hall. Jag kunde bara inte slita mej från den läckra och pigga färgen. Lite missvisande är bilden här men den är ljust gulgrön och passar utmärkt till det gråa. Nåja, om jag tröttnar är det ju bara att måla om. Synd att jag målade den en gång! Den ursprungliga teakfärgen hade ju varit allra bäst...kan jag ju tycka idag.Jag ser härliga bilder på internet, med badande, solbruna barn och vuxna, ljuvliga solnedgångar, båtfärder m.m. 
Många njuter säkert av denna märkliga sommar, som har varat så länge. Inga bilder på svettiga tanter direkt! Själv mår jag inte alls bra av värmen och längtar bara till kvällen när solen försvinner så jag kan öppna balkongdörren och göra korsdrag. Inomhus har jag endast 25 grader varmt, om jag håller dörrar och fönster stängda hela dagen. Jag har en fläkt som går hela kvällarna också. 
Någon tipsade om att hänga blöta lakan framför dörrar och fönster och låta det fläkta - också en variant från förr säkert.

Kanske, kanske får vi lite regn i helgen! HOPPAS! 

Sköt om er och drick mycket vatten! 

4 kommentarer:

Loppisälskare sa...

Ja nog är denna sommar märklig och man vet inte riktigt vad man ska tycka. Vi har som tur är vår kalla källare där vi idag tom åt vår potatis o sill. Sover så gott där. Byrån blev riktigt fin. Gillar inte teak så jag föredrar den så här. Fint att sätta till lite färg. Nej så mycket blommor är det inte varken i naturen eller trädgården. Vi får hoppas på lite svalare väder och regn så man kommer igång med lite aktiviteter.
Kram RosMarie

Monica sa...

Håller helt med dig vad det gäller denna otroliga hetta! Gillar det inte alls, fast jag har nära till underbara bad. Vår väderkarta ser ut precis som er: bara rött! Även hör spås det (om än lite) regn på söndag. Det skulle vara underbart!
Tack för tipset om fetaostsallad, det får det bli på fredag! Man har ingen lust att stå vid spisen i denna värme och ingen aptit har man heller...
Usch, vad jag klagar, men du förstår!
Kramar, Monica

Solstrimmor sa...

Vi stänger också in oss, jag och Iris. Är så glad över min fläkt! Här i Landet Lagom har vi svårt att hantera att vädret är ohanterbart. Här luktar det dessutom brandrök igen och vi får innerligt hoppas att det kommer från bränderna norrut. Vad vi är små och sårbara!

Har fotat balkongen nu på morgonen för min månadsdokumentation och den börjar bli torr, trist och ansträngd trots mitt ihärdiga vattnande. Inte kul att bara kunna njuta kvällarna där, speciellt inte för mig som är kvällstrött. Nej. ur led är tiden...

Maten blir enkel i hettan och både melon och fetaost återfinns ofta i min mathållning. Men inte tillsammans! Spännande, måste provas!

Hoppas helgen innebär MYCKET regn, över HELA landet. Har ingen lust att hänga blöta lakan för fönstren även om jag var sugen igår.

Ha det gott min vän och njut av de vackra hortensiakvistarna och din nymålade byrå!

Kramar från Eva-Mari

HWIT BLOGG sa...

Nä nu går jag också på reserverna! Trött, svettig och arg! Och nya värmerekord varje dag...fåren här går nu till slakt p g a brist på foder. Det jag glatt planterade i våras har vissnat och ja, saltgurka är det enda jag vill äta!
Knäppt!
Kram i värmen...Titti