tisdag 5 februari 2019

Ranunkler, microsemlor och mera snö

 
Mellan de otaliga snöbyarna såg jag en ranunkel i butiken och kunde bara inte motstå! Den får lysa lite på köksbänken framför andra vändan med körsbärskvistar.

 
Just idag bjöd jag över väninnorna på en liten sopplunch! De promenerade hit mitt i värsta snöyran och jag kan tro att soppan satt fint! Det blev alltså blomkålssoppa med knaperstekt bacon, bröd och ost.
 
Efteråt, kaffe med två små microsemlor var - årets första. Trots smuligheten och att de egentligen blev misslyckade fungerade de med massor av mandelmassa och grädde. Ja, då går väl det mesta ner!
Härligt att smyga in i semmelperioden lite, även om jag är ganska restriktiv med just semlor.
Internet svämmar nästan över av alla vinterbilder och jag förstår att vi inte är ensamma här med ständiga snöbyar och temperaturåkningar. Ett ganska bedrövligt väder och solen verkar helt glömt oss.  Jag måste nog leta rätt på mina broddar, för det är riktigt lömskt att promenera.

Ha det gott i vintervädret!

4 kommentarer:

Loppisälskare sa...

Ja nu behövs nog små glädjekickar som en blomma eller en liten semla...
Om vädret bara kunde hålla en kurs och inte växla så mycket. Just nu är det nog plusgrader igen...tror jag...
Här tillbringar jag mina dagar i källaren i väntan på att köket ska bli klart. Här nere ser jag inte hur vädret är, så det blir en överraskning varje gång jag går upp. Lite bökigt att laga mat på kokplatta med oreda överallt, men allt mynnar ju ut i trevligheter som ett nytt kök. Försöker komma igång efter en tuff period med ischiasbesvär som inte var särskilt kul.
Ha en fortsatt fin vecka och tro mig...våren är på väg!
Kram RosMarie

Solstrimmor sa...

Soppa och semlor, en passande kombo såhär i vintertider! En semla har jag ätit och den var som dina, liten. Jag är inte heller en semmelfan direkt. Men med mandelmassa och grädde så.

Och visst behöver man liva upp sig med vårblommor. Vacker ranunkel, jag har svårt att hålla liv i dem av någon anledning. Jag har haft tur med mina tulpanbuketter på sistone, de har varit fina, OCH slagit ut. Jag har hittat buketter från en lokal odlare som jag gillar... inte dyrare än Icas.

Minus 20 just nu och rejält med snö men dagen ska bli solig. Vi har haft en hel del sol faktiskt! Jag tackar och tar emot den genom mina oputsade fönster!

Önskar dig en fin dag.
Kramar från Eva-Mari

Monica sa...

Ranunkler kan man inte motstå - inte jag heller! Dom och fresior är mina favorit-bukettblommor!
Hela landet utom just här nere i sydvästra hörnet verkar ha fått massor av snö. Och det är ju vackert, men inte så kul om det blir halt.
Vad det lät trevligt med lunch med väninnorna, och den menyn hade man inte tackat nej till! Varm soppa passar ju så bra, när det blåser isiga vindar!
Gå försiktigt om du går ut!
Kramar från din gamla bloggvän i söder!
Monica

Hemma hos Märtha sa...

Ja man får göra allt man kan med att vår till det inne nu....Här har det snöat massor men nu regnar det och sen ska det bli kallt igen...värsta tänkbara väglag...:-( Mysigt med sopplunch och semlorna ser väldigt goda ut så jag förstår att de gick ner!
Kram
Anne-Lie