torsdag 31 januari 2019

Januarislutet

 

En lite glåmig tid just nu, med täta snöfall och mycket moln, även om det just nu, i skrivande stund är lite blåa fläckar och solen....ja, den tittar faktiskt fram lite nu. Annars har veckan mest präglats av gråvitt både på marken och himlen.
Nåja, körsbärskvistarna slog i alla fall ut och jag kunde få lite vårkänsla  igen. Lökväxterna däremot, verkar inte vilja alls. De växer på längden, och sen torkar de ihop. Säkert för tidigt att köpa lökväxter i januari!

 
Blåbärsriset har slagit ut och man kan se de små rosa blåbären. Nu blir det svårt att hitta mera ris, eftersom snötäcket har blivit lite för djupt. För snö har vi fått till och från nästan varje dag nu.

 
 Min fådda Azalea kämpar i det snåla dagsljuset och jag försöker verkligen låta den dricka själv, var tredje dag, men nu börjar blommorna se lite trötta ut, trots allt. Jag har väldigt svårt för att lyckas med denna blomma. (Här syns även att min Monstera börjar tröttna lite).

 
Det får helt enkelt bli en fejkblomma - ett säkert kort i detta läge.
Idag är det sista januari - äntligen är denna trista månad snart slut och snart kan jag plantera om pelargoner, och kanske solen tittar fram lite oftare.
Jag ser fram emot ljuvliga vinterdagar, med snötäckta åkrar och soliga ljusa dagar, ja en härlig vinter helt enkelt!

Ha det gott alla som tittar in!

5 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Dessa körsbärskvistar... så vårvackra! Liksom blåbärsriset. Jag har dåligt med kvistar numer... tack vare mitt dumma knä. Men snart blir det ändring, om allt går bra.
Jag har också en fejkblomma. Man får ta till dem i brist på annat!

Tror ni har lika mycket snö som vi. Visst är det vackert! Men nu har februari börjat och nedräkningen till mars börjar. Mooot våren!

Trevlig helg!
Kramar från Eva-Mari

Annica sa...

Nu blev jag inspirerad att plocka in lite kvistar. Mina blommor ser också lite trötta ut nu.

Kram och fin fredag till Dej!

/Annica

Hemma hos Märtha sa...

Ja nu är nog både blommor och människor i stort behov av ljus och värme.....Tack och lov är januari i alla fall gjord....nu kan det bara bli bättre..:-)
Ha en mysig helg!
Kram
Anne-Lie

Monica sa...

Hoppsan, jag skrev en kommentar här igår, men det kom upp så mycket konstiga frågor, som jag tydligen inte besvarade rätt, så den kommentaren försvann!
Körsbärskvistar är väl nästan det mest vårlika man kan se, så skira och ljuva!
Blåbärsris brukar jag köpa till tulpanbuketterna, det finns inte att plocka här, tyvärr.
Men ett par kvistar brukar räcka till flera buketter efter varandra...
Nu är vi inne i sista vintermånaden och jag längtar till man kan börja jobba i trädgården!
Ha en fin weekend, kramar, Monica

HWIT BLOGG sa...

Tänk vad lite blommor kan göra! Lite kvistar ska jag nog testa att ta in...här har det snöat hela helgen och nog är det vintervitt! Halt också...
Nåja, ha en glad vecka nu!
Kram från Titti