måndag 8 april 2019

Aprilsol, sippor och ett minne

 
Nu har vitsipporna kommit på allvar. De lyser i det torra gräset och jag kan naturligtvis inte låta bli att plocka in de allra första utslagna.
 
De soliga morgnarna har varit fantastiska denna vecka och jag har njutit varje morgon av denna syn i mitt vardagsrum.

 
 Att vakna till detta...

 
Ett par soliga dagar har jag varit på torpet och jobbat. Där finns hur mycket som helst att göra. Nu är kryddlandet nästan klart - bara en fjärdedel kvar i ena hörnet. Jag har grävt bort mängder av rosrötter och akleja, som spridit sej helt enormt!
De tidiga tulpanerna som syns på bilden har däremot rådjuren redan ätit upp, bilden är från ett tidigare år när de klarade sej.
(Bilden är från 2017 när minusgraderna aldrig ville ge sej och jag har täckt pionerna).

 
Ett smärtsamt minne blev jag påmind om igår när det var på dagen två år sedan terrorattacken på Drottninggatan i Stockholm. Jag vet precis vad jag gjorde just när den hemska nyheten kom - jag satt i bilen på väg från torpet och hade just satt upp ett insektshotell när jag hörde nyheten på bilradion - att något hemskt och obegripligt hänt.
Jag kan verkligen känna stämningen just denna ljuvliga aprildag när solen strålade och allt borde vara vårglatt och ljust. Så oerhört smärtsamt för alla som drabbades av detta!

Måndag idag och vackra vädret har vänt. Gårdagen ägnades åt repetition med min kör och idag blir det lugnt inneliv. Det är bara ett par plusgrader, molnigt och blåsigt. Ja, april är verkligen nyckfull.

Önskar er en fin aprilvecka!

5 kommentarer:

Rämmengården sa...

Underbart med vitsippor. Här har de inte kommit upp ännu. Jo det var en hemsk händelse. Vår son bor där uppe och brukar åka till Stockholm. Paniken innan man fick tag i honom. Han skulle egentligen varit i Stockholm den dagen men så åkte han inte i alla fall. Håller med att vädret i april kan vara lite som det vill. Ha en fin dag kram från Nina

Monica sa...

Det är konstigt, men man kommer alltid ihåg var man var och vad man gjorde när man man får en dålig nyhet! Jag hörde också på radion om terrorattentatet och tänkte bara på min dotterson Max, som tjänstgör på Ambibie-regementet och befann sig bara en kort bit därifrån. Hela hans avdelning blev inlåsta på det café dom befann sig på, men vilken oro det var innan han kom ut och i säkerhet... Usch, det var hemskt!
Och du påminns när du ser insektshotellet...
Lite disig och betydligt svalare dag idag här. Men inget regn, tyvärr!
Ha en fortsatt fin måndag, kramar, Monica

Halmhatt och mamelucker sa...

Så fint med vitsippor! Ja jag minns precis den där dagen. Tacksam att jag inte hört på radion utan blev uppringd av yngsta sonen som berättade att han var ok innan jag hört något. Så tacksam! Han pluggar i Stockholm. Han skulle åkt hem med tåg den där dagen och firat sin kusins födelsedag och då passerat just där. Ja fy vilken hemsk händelse!
Kram Annika

Solstrimmor sa...

Visst är det märkligt att man minns så väl vad mad höll på med i vissa katastrofsituationer. Nu kommer ditt insektshotell påminna dig för alltid. Om vi kunde förskonas från framtida dåd...
Vitsippor! Vårens blomma! Jag ser sötisarna dyka upp på bloggar och Insta, våren är på väg upp genom vårt land. Här är det nog lite tidigt än, fortfarande vissa stråk av snö i parken. Men igår... en sopbil som sopade gatorna, hurra! Och solen skiner, även om det är minusgrader än.

Glad vår på dig!
Kramar från Eva-Mari
Ps. Mina mormorsstolar är av två olika modeller. Men inte gör det något!

Annica sa...

Härligt med vitsipporna! Hos oss har de inte kommit än. Hittade vitsippsblad i backen bakom huset i helgen, men i dag är de översnöade... Fy och usch för aprilväder!

KRAM
Annica