måndag 22 april 2019

En sagolik påskhelg

 
Vilken sagolik påskhelg vi har haft, med sol och värme!  Varje dag har någon ny blomma eller nytt löv poppat upp och jag har njutit otroligt på mitt torp, även om jag har jobbat mej svettig i trädgården med en del nödvändiga projekt.

 
Pärlhyacinterna är knubbiga och fina i den vilda delen av trädgården.

 
 Vitsipporna är nästan utblommade!

 
 Igår slog björkarna ut!

 
På min balkong har murgrönorna tagit plats och kommer att bli superfina, som de alltid blir efter en sommar. Varje gång jag öppnar balkongdörren hör jag  koltrasten sjunga sina intensiva och vackra melodier! Åh, så han sjunger i år!

Jag valde att njuta denna påsken på torpet, med trädgårdsarbete, läsning och att ha det lite lugnt för mej själv. Nästa helg väntar nämligen en stor släktträff när min rare farbror fyller jämna år.
 
Vilken ljuvlig tid det är och har varit dessa dagar. Jag har fått en hel del gjort - bl.a. så har jag äntligen grävt upp resterna av vresrosens rötter (hoppas jag). Tyvärr är det väldigt torrt i marken och vi behöver verkligen regn nu, även om det kan låta lite trist i detta ljuvliga väder.

Hoppas att ni har haft det lika skönt och ljuvligt som jag!

3 kommentarer:

Monica sa...

Det låter som en riktigt skön påsk i mina öron! Och så kan du känna dig nöjd med allt du fått uträttat i trädgården! Ni verkar ha kommit lika långt på våren som vi här nere, man kunde nästan se, hur björkarna slog ut idag. Min syster och jag gick en promenad i strandskogen och man går liksom i ett ljusgrönt skimmer, så ljuvligt vackert!
Så då blir det kalas för dig nästa helg, du brukar ju hälsa på din farbror, vet jag, bl.a. när det är kräftdags!
Ha det så skönt i vårsolen, kramar, Monica

Bettys beundran sa...

Håller med - vi måste få regn. Skrev just på min blogg att lavendeln är dammig efter vintern och allt sandande. Planterade om två små Buxbom och de måste vattnas men det tar emot. Vi får gemensamt dansa en regndans.

Solstrimmor sa...

Ja, tänk vilken ljuvlig påskhelg vi fick! Men jag håller med att det behövs regn. Lite orolig är jag att det blir en repris av förra årets sommar. Bränderna som redan rasar gör mig skräckslagen. En rejäl rotblöta en hel vecka behövs! Men vi kan bara hoppas.

Kanske du kan vila på torpet nu när vresrosrötterna är uppgrävda... anar vilket jobb det varit. Kul att ha ett släktträffskalas att se fram mot. Hoppas inte vår önskan om regn bönhörs precis då!

Må gott!
Kramar från Eva-Mari