torsdag 18 april 2019

Påskpynt, ogräsmat, vårmarknad och vårbruk

 
 Skärtorsdag idag och påskpyntet är klart på köksbänken.

 
 På torpet blommar de dubbla påskliljorna och blir helt naturligt påskpynt i trädgården. Jag har varit där och jobbat en del igen. Ljuvligt väder med värme har ju utlovats, så jag blir mycket på torpet framöver.

 
Av ogräset gör jag mat - dvs. kirskålspaj! Av den varan finns det mycket på torpet! Ljuvligt god! HÄR finns ett recept. Jag hade enbart kirskål, salladslök och fetaost, samt allt det andra pajiga som man har i.

 
Förra helgen var det vårmarknad hos Romantiska ting, som ligger här i byn. Hos Sofias Bod kunde man hitta många fina kransar. Jag köpte dock inget, jag tycker väl att jag har det mesta numera.

 
Alldeles nyss på min balkong. En jättekruka med penséer, lite kyligt ännu, men det ska bli toppenväder idag, så efter gympan sätter jag  potatisen i lådan på torpet.
 
Så snart jag öppnar balkongdörren hör jag koltrasten som sjunger och jag ser också hur det är små, små gröna "droppar" på björkarna! Vilken ljuvlig tid det är nu!
Njut av dagarna och ha en riktigt
GLAD PÅSK!

5 kommentarer:

Rämmengården sa...

Åh jag måste prova att göra en sådan paj. Önskar dig en riktigt glad påsk kram Nina

Halmhatt och mamelucker sa...

Underbar tid nu!
Glad påsk önskar jag dig!
Annika

Monica sa...

Vilken tur att vädret har slagit om nu i påskveckan, så att man kan sitta ute och äta påskbuffé! Jag har så smått börjat plocka fram och förbereda för invasionen på påskafton - 16 personer! Bara att hitta, porslin, glas och bestick, man får rota långt in i skåpen och allt måste diskas...
Nu ska vi köra ut till Schaggarp, yngsta dottern har kommit ner med sin familj och bjuder på middag (dom bor på Schaggarp). Ska bli så kul att träffa dom små barnbarnen!
Ha det gott, kram, Monica

Solstrimmor sa...

Tänk att du har dubbla påskliljor som blommar nu, precis till påsk! Kunde inte bli mer passande. Och pajingridienser har du också, du är ju nästan självförsörjande vet jag! Kirskålspaj har jag aldrig smakat, ska vidarebefordra tipset till dotter Åsa som har hur mycket som helst av varan och som för en ständig kamp mot den. Det gäller att se möjligheter i allt.
Tänk att vi, jag tror nästan hela landet, ska få ha detta underbara väder hela påskhelgen. Tänk att det var såhär det kändes med sol OCH värme! Nu njuter vi av fulla muggar!

Glad påsk till dig också.
Kramar från Eva-Mari

HWIT BLOGG sa...

Låter gott! Vet du, jag tror inte det är det men här finns inte ett enda kirskål!! Kan jag ha sån tur tro??
GLAD PÅSK till dig från ett soligt Öland och Titti