söndag 22 september 2019

Steg för steg och isvindar


Tänk, att jag fick den söta Rosenskäran att ta sej! En gren hade gått av och den får pryda köksbänken.
Efter gårdagens ljuvliga sommarväder har det vänt igen, nu är det isvindar och +10 grader, men jag känner mej nöjd och belåten ändå, jag har just klippt gräset, efter att ha jobbat i fyra dagar med trädgården på torpet! Jag tar lite i taget, klippt sly rensat och åter rensat, slitit ner vialen med mera, med mera. 


Trädgården känns alltid lite "ny" när gräset är klippt och jag hoppas att detta var sista gången innan vintern.
Här ovan syns den lilla mullbärsbusken, som blir mer och mer genomskinlig och jag vet inte om jag nånsin kommer att få några bär på den, men den lever i alla fall. 
Syrénhortensian tycker jag har krympt - den var större förra sommaren. Säkert har torkan påverkat den. Några få äpplen från vinteräppelträdet tog jag vara på. Inget äppelår i år, och lika skönt det. 
Jag betar mej fram i trädgårdsstädandet, steg för steg och ännu återstår en hel del, men det viktigaste är gjort - gräsklippningen! Åh, så skönt att det är gjort. 
Tack för trösterika kommentarer i mitt förra inlägg!
Ha en skön söndagskväll!

4 kommentarer:

Monica sa...

Det ser verkligen fint och välstädat ut i trädgården när man klippt gräset! Maken har toppdressat och sått i här på kala ställen och tack vare en regnskur då och då, så börjar det bli riktigt fint. Men nu måste det klippas också. Vi har en batteridriven gräsklippare, så det är ganska lätt!
Jag klipper ner visset, luckrar rabatter och lukar ogräs - det finns alltid att göra i en en trädgård. Och snart kommer alla löv och det måste räfsas...
Dina vinteräpplen ser fantastiskt goda ut! Skönt att du inte fick så många - du brukar ju ha ett fasligt schå med att räfsa ihop alla på höstarna!
Önskar dig en fin ny vecka, kramar, Monica

Solstrimmor sa...

Den här tiden i väntan på frosten är enda gången jag är glad över att inte ha en trädgård! Balkongblommorna står mer skyddade och håller ut längre. Dessutom är de inte svåra att skiljas från när de gjort sitt. Men, peppar, peppar, ännu är de ganska fina.

Ha det gott!
Kramar från Eva-Mari

Bettys beundran sa...

Så fint du har det på torpet. Äpplena ser fantastiskt goda ut - ät dem med andakt.

HWIT BLOGG sa...

Ja plocka upp alla äpplen och klippa gräset, ett måste snart! Jag skulle behöva 1 månads heltidsjobb i trädgården för att hinna allt...men men. Allt har sin tid :) Härliga bilder du bjuder på Lisa.
Höstig kram från Titti