torsdag 14 maj 2020

Majblommor, kyla och snö


Penséerna växer på höjden nu. En riktig majblomma är det.
En vända till torpet idag igen.
En liten rapport om trädgårdsläget just nu.

Nu har äppelblommorna börjat slå ut och är som allra vackrast med både knoppar och blommor och humlor som surrar...

 Vitsipporna har lämnat plats åt förgätmmigej, som lyser blått..

Tulpanerna börjar komma - här är de urgamla som börjar som gulgröna och rodnar alltmer...

En klocka, som jag inte vet vad den heter, vet heller inte att jag planterat den. Den växer i den "vilda delen" av trädgården där jag aldrig klipper gräset. Någon som vet?


Inne i torpet står alla blommorna kvar, eftersom vi har haft en rejäl kyla, och flera minusgrader på nätterna. Isande vindar på dagarna och igår snöade det dessutom. Otroligt kallt är det! 

Jag fick med mej några blommor hem idag. Så härligt att kunna plocka ihop en bukett. Kanske slår bondpionen ut här, man vet aldrig. 

Dagarna flyter på och jag har varit och rensat på torpet en hel del. Det har börjat gro i lådorna, och det ser ut som potatisblasten har frusit, trots fiberväven! Eländigt med denna kyla. Det ser så skönt ut när man tittar ut, men man får en köldchock när man går ut. Igår åkte vinterjackan fram igen. En märklig tid med både kyla och Corona! 
Njut av majgrönskan!

7 kommentarer:

Mira sa...

Hyacinthoides hispanica, spaniablåstjerne, Har fått løk av denne av min mamma, vet det finnes kvite og rosa også.

Her er ded også kaldt og tørt, trenger litt regn og litt mere varme. Ta vare på deg selv, Klem,,

Mia Coman sa...

Draga mea,
Poze frumoase, flori minunate sub razele stralucitoare, verde crud si cer senin! O incantare pentru suflet, vad la tine!
Floarea mov seamana cu zambilele mele salbatice ?! Au parfum ?
Multe salutari, Mia

Monica sa...

Det är en spansk klockhyacint du har! Jag har massor av den, mest i blått men även vita och rosa! De sprider sig alldeles otroligt, så du får säker fler!

Åh, vad ditt äppelträd blommar fint! De allra vackraste blommorna, tycker jag, och speciellt i stadiet med både blommor och knoppar! Och humlor! Och vilken underbar bukett du plockade!

Vinterjackan har jag inte behövt hittills i vår, men riktig vårvärme har vi inte heller. Hoppas att dina potatisar klarar sig, men det gör de nog! Det är nog bara blasten som far lite illa.
Må så gott, kram till dig!
Monica

Solstrimmor sa...

Så fint, så fint hos dig. Pigga penséer och andra godingar. Så tokigt att halva maj redan gått utan den där magiska försommarkänslan den brukar leverera. Men halva är kvar! Så vi lever på hoppet och du får sätta näsan i dina växter, de som nu hukar i kyla och vind. Potatisblasten frusen... nej, så ledsamt! Jag har vinterjackan till hands, mössan också. Måtte sköna maj komma igång nu så vi tinar upp.

Önskar dig en skön helg, trots vinterjacka!
Kramar från Eva-Mari

Mantelilaakson Susanna sa...

Oj, så vakra blommorna du har!
Trevligt Maj och har det bra.

Susanna

HWIT BLOGG sa...

Härlig bukett och du ska se att vårvärmen kommer snart :)
Har också undrat över den där blomman, nu fick jag svar!
Kram från Titti

Annica sa...

Så härligt med blommor och grönska som trotsar de isande vindarna och blommar så snällt. Här är det raggsockor och varma fleecen så fort man sticker ut näsan. Nej nu jäklar får vårvärmen allt komma!!

Stor lördagskram
Annica