torsdag 9 juli 2020

Bland stockrosor och kullerstenar


 En liten utflykt gjorde jag idag. Det blev den närbelägna lilla medeltidsstaden Söderköping. Där finns höga Stockrosor vid varje knut...

 Inte tycks de behöva någon jord, utan står ståtliga i grus eller gatsten...

 Ja, så gott som varje hus har sina Stockrosor i skiftande färger


 Där finns många söta små kulturhus med små fönster inramade av just, Stockrosor. 


Det blev en lång pratstund med väninnan som gör keramik och ett besök i den alltid så fagra Örtagården. Där kan man ströva hur länge som helst och lära sej ett och annat om alla växterna och det finns skyltar! 

En behaglig och skön dag med normal temperatur och mest sol.
Många turister var det och glasskön var ENORM till det kända "Smultronstället". Ja, det märks att folk har semester, och allt verkade precis som vanligt och jag hade fullt sjå med att hålla mej undan, för det gjorde ju inte folk. Man verkar tro att pandemin också har semester. 
Ha det gott i sommarvädret!

3 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Lustigt att du bloggar om just Söderköping. Igår berättade väninnan vi besökte att hon och maken bokat övernattning i Söderköping och tänkte utforska stan ett par dar. Har aldrig varit där själv men skulle inte ha nåt emot det jag heller! Den ser ju drömvacker ut!
Vilar idag efter en trevlig tur till Gävle och havet. Inte dumt det heller... framför allt att få prata av sig lite och samtidigt ha ögonkontakt. Mycket skratt och gamla minnen. Precis vad man behöver i dessa tider.

Ha en fin fredag och helg.
Kramar från Eva-Mari

Monica sa...

Så oroligt vackert och idylliskt det är i Söderköping! Känner igen det där att stockrosorna ofta växer i rent grus - så är det i Skanör också, med skillnaden att där är det stenhus och inte trä. Trä var det ju ont om i Skåne på den gamla goda tiden!
Vilken trevlig och omväxlande dag du fick, men visst blir man irriterad på att folk verkar strunta i den pågående pandemin!
Vi fortsätter att vara försiktiga!
Kram, Monica

HWIT BLOGG sa...

Oj så vackert! Stockrosor är en favoritblomma :) Ja du skulle se kaoset här på ön...pandemin och svenskarna har tagit semester! Kommer att bli ett bakslag i höst...
Underbara bilder och ibland måste man göra en utflykt!! På avstånd!!
Kram Titti