fredag 24 juli 2020

Mera skörd, torpliv och några utflykter


Juli börjar gå mot sitt slut och trädgårdsblommorna börjar tryta. Några plockade jag ihop ändå med både rosor och ogräs att vila ögonen på inne i torpet, där jag bott några dagar igen.


Skördetiden fortsätter och i veckan skördade jag rödlök och salladslök ur en av pallkragarna. Båda blev väldigt lyckade och jag har hängt rödlöken på tork i spjälorna på trädgårdsbordet, som jag brukar. Där får de hänga tills de torkar, sedan förvaras de svalt och jag brukar ha kvar lök ända fram till i vår. Så härligt med egen skörd! 


Härligt med tidiga morgnar på torpet och det har varit ljuvlig temperatur med både gräsklippning (pust) och bokläsning.
Här sträcker sej Vialen på staketet på baksidan. De är allt från vita till ceris. Min utsikt från sovrummet.


Igår var jag en sväng hos min farbror och njöt av både lunch och trädgård. Han är en fena på att odla krasse. Här kring en stor sten där han spänner upp hönsnät under! 


Hans jättestora Myrten har vuxit ännu mera sen förra året! Måste bara visa den. Den är enorm!


Just idag blev det en härlig fredagslunch hos väninnan i grannbyn. Långlunch med god mat och en massa prat, utomhus och på avstånd så klart.

Sommardagarna pinnar på och jag försöker göra dem så växlande som det bara går och pendlar mycket mellan torpet och lägenheten.
Bor på torpet när vädret tillåter utesysslor.  
Det är alltid roligt med små utflykter om de sker på ett bra sätt, utan en massa folk. Det är så skönt att bo på landet där det är nära till naturen och glesare mellan människorna denna tid. Det märks dock att sommargästerna har kommit och man ser betydligt flera bilar och människor än tidigare.
Regnet talas det om, men syns sällan här, utan småskvättar får vi som mest och jag hoppas innerligt på lite regn i helgen.

Ha en skön fredag och helg!3 kommentarer:

Monica sa...

Vilken härlig utsikt du har från sovrummet på torpet! Så ser sommar ut!
Tänk att du odlar så mycket att du har kvar ända till våren!
Krasse kan jag inte se, utan att tänka på när vi hade sått krasse utanför huset i Lund och sen åkt till sommarstugan ca 6 veckor. När vi kom hem kröp det minst 5 stora gröna larver på varje blad av krassen och det var längs hela huset...Brrrr!
Vilken myrten! Han kan ju sälja till blivande brudar! 😁
Så trevligt med lunch hos väninnan; man får roa sig så gott det går denna märkliga tid.
Må så gott, kramar, Monica

HWIT BLOGG sa...

Låter som alldeles sådär sköna och ljuvliga sommardagar...
Kram från Titti

Solstrimmor sa...

Ett riktigt sommarinlägg från dig! Nu kan du skörda det du sått. Egen lök, jo jag tackar jag! Så trind och fin dessutom. Förstår att du utnyttjar varje vacker dag till torplivet. Men roligt att träffa sina vänner och släkt också. Vilken fantastisk myrten din farbror har! Undrar hur han sköter den?

Njut vidare och ha en skön lördag,
Kramar från Eva-Mari

Ps. En av dina tavlor ligger ute på Dalarnas Auktionsbyrå såg jag. Om jag bara hade fler väggar...