tisdag 17 november 2020

I det novembergråa


Mitt i det novembergråa står fräscha och härliga tulpaner på mitt köksbord. En glädje att ha färska blommor så här års och en påminnelse om väninnan som fikade här i lördags. 

Den uppmärksamma kan också se att mitt köksskåp fortfarande inte är målat och jag vet inte om jag ska...hm! Jag har rotat lite i förrådet och hittade ett par stjärnor som får vara kompisar med hyacinterna.  En liten adventsstart.  Jag tar detta med jul och advent i små steg. Stjärnan i fönstret mellan kök och vardagsrum fick komma upp igår. 

Just hemkommen från torpet där jag har pyntat lite med utomhusljus och lite ljusstakar i fönstren. Där kan det gott få lysa lite i detta mörker. 

Idag hade vi en solig morgon och förmiddag, men sedan blev det vanlig november igen och nu regnar det och är nästan mörkt trots att klockan bara är 15.30.

Nu gäller det verkligen att hitta ljuspunkter och glädjeämnen efter de senaste restriktionerna om 8- personersregeln. Nåja, det är ingen större skillnad för mej ändå. Kören är ju redan inställd och vi kan inte ens träffas själva för att sjunga lite julsånger utomhus, som var tänkt. Det är bara att bita ihop och rätta sej efter och hoppas på att allt ändå blir bättre.

Sköt om er och håll avstånd!

4 kommentarer:

Monica sa...

Här har det varit grått hela dagen, men än har inga adventsljus tagits fram. Men om mindre än 2 veckor är det advent, så tills dess ska lite julpynt fram. Vi brukar vänta tills efter tvillingbarnbarnens födelsedag den 28 nov, men i år kan vi ju inte vara där och fira dem...
Tänk att du har tulpaner - ett litet hopp om en ny vår!
Och vaccinet är på gång, lite ljusning där! Men det kommer att ta minst ett år att vaccinera alla svenskar!
Tills dess får vi tåla oss!
Ta det försiktigt, kram, Monica

Solstrimmor sa...

I år FÅR vi adventa tidigare! Vi behöver det mer än nånsin. Jag har börjat så smått jag också. Annars känns tillvaron lika grå som vädret. Det gäller att hitta den lilla strimma av ljus som trots allt finns. Och de krispiga tulpanerna hos dig är just en sån strimma.
Så trist med att du inte kan leda din kör. Men nästa år... då!

Ha det gott och ta hand om dig.
Kramar från Eva-Mari

Bettys beundran sa...

I år är det mycket tidigare med ljusslingor och jag har sett tända adventsstjärnor. Jag tycker det är helt ok, man får göra som man vill. Adventsstjärnor och ljusstake kommer upp här till advent då vi också tar glögg och pepparkaka. Men ljusslingor kom upp på baksidan för några veckor sedan.

HWIT BLOGG sa...

I helgen åker adventsstjärnorna upp...jag måste ha LJUS!!! Det blir ändå en konstig jul i år...
Vi har det gråaste väder som kan tänkas här på ön och det blåser full storm! Inte ens hönsen vill gå ut!
KRAM från Titti