onsdag 25 november 2020

Inför advent


Jag har verkligen tjuvstartat här med adventspyntet. Stjärna och ljusstakar är redan uppe i vardagsrummet och två av ljuslyktorna fick också vara kvar. Man kan inte få för mycket ljus nu. Så här ser det ut där jag sitter i mitt arbetsrum. Man ser lite av datorn därnere till höger. Härlig utsikt och en gammal ljusstake fick plats här. Jag hittade till slut min baststjärna (eller vad det är) som jag köpte förra året. Flera stjärnor blir det inte i köket. På balkongen syns lite ljusslingor också...Hyacinterna har slagit ut och nu har jag tagit bort dem. Det blir inga flera av denna sort i år. Igår nös jag precis hela dagen och snorade - JAG ÄR ALLERGISKT MOT HYACINTER! Det måste vara så för idag känner jag ingenting när de är borta. Trist, men sant. Det får bli en amaryllis istället. 

På söndag är det advent och adventsljusstaken är färdigpyntad med både mossa och ljus. Ute är det fortfarande grönt och ganska milt. Det blir en annorlunda advent i år. 

Ha en fin och stämningsfull första advent!
 

4 kommentarer:

Monica sa...

Du har verkligen fin utsikt, både från vardagsrummet och från arbetsrummet! Så hemtrevligt det ser ut med alla ljusstakar och stjärnor! Här har vi tagit in ljusstakarna från förrådet och satt dem i fönstren, men inte tänt dem än.
Konstigt, att du blivit allergisk mot hyacinter, du har väl haft sådana förr om åren också? Vita hyacinter brukar ju vara "snällast" mot allergier, dessutom! Jaja, det är ju bara att undvika dem i fortsättningen, amaryllis är ju också vackert!
Nu ser vi fram emot en fin advent!
Kramar, Monica

Solstrimmor sa...

Du har gjort så rätt, i år får man verkligen starta lite tidigare med allt. Jag har inte hämtat ner mina grejor än men under fredagen då blir det advent i alla vrår hos mig också! Du har så ljust och fint överallt.
Men jag tycker synd om dig som blivit allergisk mot hyacinter! Du kanske kan prova med tazetter? Tur att amaryllisar verkar vara mindre allergena. De är ju så vackra.

Önskar dig en fin första adventshelg.
Kramar från Eva-Mari

HWIT BLOGG sa...

Sååå fint och julmysigt hos dig! Oj, är du allergisk mot hyacinter? Även de vita som inte doftar så mycket?
Milt och grönt här med...rosorna blommar en sista gång och den där adventkänslan har inte riktigt infunnit sig än.
KRAM från Titti

Bettys beundran sa...

Nu fylls bloggarna med advent - så fint att få titta in och se hur just du har det. Hörde på tv att de vita hyacinterna doftar minst, men doften har säkert inget med allergi att göra - eller? De blåa doftar visst mest. Här är det vita som gäller i juletid har lite svårt för blåa och rosa.