torsdag 18 februari 2021

Mera tulpaner, semla, kuddar och frön


Ett härligt solljus lyser på mina senaste tulpaner! Så vackra och dubbla är de och ger mej aning om VÅR!



Förra veckans tulpaner bugar sej och snart har de tackat för sej. Också de var dubbla och blev bara vackrare och vackrare



Vi har haft fettisdag och jag bakade faktiskt en halv sats med semmelbullar i lagom storlek för min smak - sååå goda! 


Kuddarna är klara och de vilar nu i soffan. Alltid ett dilemma när man handlar på nätet: tyget var väldigt tunnt och det tredje med ränderna var en besvikelse - ränderna var inte en decimeter, som jag trodde utan endast en centimeter! Det tyget får vänta...


Fröerna har inhandlats och även planterats idag på köksbordet på torpet. Hoppas nu att de gror! Förutom de på bilden köpte jag även dubbel Rosenskära, samt en dubbel Vallmo. Längst ner till vänster syns Blomstermorot, som jag sett på en massa fina bilder i buketter. Sååå vacker och skir! 

Mitt sätt att vänta in våren - köpa tulpaner och gro frön, äta semla, samt pyssla lite hemma (kuddarna).

Att vänta in våren är ju ändå något som jag vet kommer framöver och det är en tröst att glädjas åt just detta. 

Snön ligger fortfarande kvar och minusgraderna håller i sej. Något mildare nu ändå och det ska visst blir både plusgrader och regn framöver. Nåja, då kanske våren inte är så långt borta ändå. 

Allt gott till er!

2 kommentarer:

Monica sa...

Vilka vackra tulpaner! Dubbla håller sig fina mycket längre än enkla, tycker jag!
Åh, vad din fastlagsbulle såg god ut! Jag har inte riktigt gillat sådana förut, men numera älskar jag dem! Vår bil är på reparation, annars hade jag nog åkt och köpt idag...
Fina, nya kuddfodral! Det behövs inte så mycket, för att förnya sitt hem!
Oj, har du redan sått fröer! Jag sår bara tomater inomhus och det brukar jag göra i början på mars; då är det lagom att ta ut i början på maj! Annars sår jag bara lite grönsaker direkt i odlingslådorna.
Här har det regnat och töat idag och nu är nästan all snö borta.
Ha det så bra, kram, Monica

Solstrimmor sa...

Så kul med nya snygga kuddar! Vi behöver nytt att titta på denna tid. Jag har varit utsatt för samma problem med tygköp utan att få se det irl. En överraskning, ibland inte så rolig. Men du kan nog sy nåt annat eller låta tyget ligga till sig lite?
Jag har inte lyckats få tulpanerna att slå ut som dina i år. Tom fådda dyrköpta tulpaner har liksom torkat ihop istället. Synd för oss som älskar när de maffar till sig!
Lycka till med dina sådder! Så roligt när man odlar eget.

Ha nu en skön helg.
Kramar från Eva-Mari