torsdag 4 februari 2021

Harmoni, mera snö och startkablar


Mina Ranunkler står kvar och verkar inte utvecklas nämnvärt, solen har i alla fall hittat in i köket nu och den har verkligen visat sej en hel del.Vi har fått ännu en snökanon, så nu har vi säkert ca 2 dm. Nyss hemkommen från torpet där det var helt underbart i solen. Rejält kallt idag - 11 grader även på dagen. Ingen dagsmeja ännu. De små skomakarlamporna är på plats och jag hittade skarvsladdar på byggshopen i byn, tack och lov. 

Köket känns mera harmoniskt och mjukare i detta ljus......istället för dessa som suttit sen jag flyttade in 2013. Jag tröttnade helt enkelt på det lite stickiga ljuset de ger, även om ljuset är svagt! 

Just hemkommen från torpet, som sagt och har också varit i stan ( eller snarare gallerian som ligger hitom stan). Jag hade lapp med på alla saker jag skulle handla, det var allt från linsvätska till värmeljus och deodorant. 

Jag skulle ha åkt in igår, men mitt bilbatteri var totalt urladdat (gammalt), och med hjälp av grannar och startkablar tog jag mej till verkstaden och fick extra promenader i kylan, men nytt batteri pigg bil.

En väninna tyckte att hon skulle behöva lite startkablar hon också, och...jag kan väl hålla med. Det känns segt nu med det mesta och energinivån är väldigt låg. Tur att solen skiner och vi har vackraste vintern på flera år.

Sköt om er!
 

4 kommentarer:

Monica sa...

Ja, nya startkablar hade nog inte varit så dumt! Vi är väl trötta lite till mans nu på den här långa tiden av isolering.
Dina nya lampor ser verkligen trevliga ut och ger väl lite mildare ljus än de gamla. Det ser så vackert ut när man tittar ut i skogen bakom lamporna. För att inte tala om bilderna från torpet - underbara! Även här nere har vi fått lite snö nu, men inte mer än kanske 5 cm.
Ha det så gott och håll ut, snart kommer vaccineringen!
Kramar, Monica

Solstrimmor sa...

Så glad att du har sol i köket igen! Det gör så mycket för humöret. Men... det kan bli för mycket också. Jag bävar redan för sommarsolen i min lägenhet. Måste bo bakom nerdragna persienner alla soliga dagar och om sommaren blir som de senaste så vet jag inte vad jag gör! Önskar så att jag bodde mot norr, jo faktiskt. Tudelat önskemål minst sagt.

Skomakarlamporna ger alltid ett vänligt intryck och dessa kan du ha resten av livet, hihi! Kul med nytt som gläder.
Men trist med ett nytt batteri, en kostnad man inte vill ha som bilägare. Jag har ju ingen bil sen sju år tillbaka och farhågan att sakna den blev aldrig besannad. Tänk vad pengar jag "sparat"! Hoppas nu att din bil håller och förstår att du måste ha den du som bor i en by på landet.

Tack för din fina kommentar om mina tankar. Önskar dig en solig fin vinterhelg.
Kramar från Eva-Mari

HWIT BLOGG sa...

Ja stickigt ljus är inte kul! Jag tycker de är så vackra de där skomakarlamporna och ger ett skönt ljus...
Ja nog är det kallt! Bitande kallt! Lite för kallt! Men det är ju bara februari...tids nog kommer våren :)
Kram och ta hand om dig!
Titti

Bettys beundran sa...

Ser i olika bloggar att många pysslar om inneblommor och några har börjat driva upp frön. Det tyder väl på att vi längtar till våren. Här i S-holm har vi fina vinterdagar med sol, skidåkning och uteliv. Så roligt att sy kuddfodral. Håller med om posten och hur det har blivit. Skickade i nov.-20 brev till en dam som då fyllde 90 år och det kom tillbaka i slutet av feb.-21. Tur att jag skrivit tydlig avsändare, då fick jag ju iallafall veta att det inte kom fram. Som tur var så ringde jag till damen på födelsedagen - men hur svårt kan det vara?