onsdag 17 mars 2021

Trädgårdstider


Igår började Trädgårdstider på SVT. Alltid lika spännande att se hur de tänker i år. Ett tunnelväxthus i plast var kanske lite otippat, men tänk, så mycket man kan odla där. Inspirerande och härligt inför säsongen som väntar.

Tankarna får snabbt fart i huvudet på mej och planeringen för min egen trädgård tar fart.Försommarträdgården är allra vackrast, där gäller det bara att klippa gräset och att rensa, rensa, rensa...Att binda upp Vialen är viktigt innan gräset ska klippas. Hela staketet är fullt på baksidan av torpet.

Jag funderar över var jag ska ha alla frösådda blommor som just nu börjat spira....Sen är det lådorna. Här har jag en plan där jag skriver ned efter varje år vad jag har odlat. Fyller på med gödsel också. Det blir oftast sallad, dill, potatis och ev. morot.

Undrar hur min ganska nya klematis mår i år? Tyckte inte den blommade så mycket förra året. Hm... hoppas att den har klarat sej. 


 Hyfsad skörd av potatis och morot förra året, men potatisblasten frös trots fiberduken i maj. Det är snart dags att skaffa sättpotatis. Det blir Rocket, som vanligt. 

Härligt med lite trädgårdsdrömmar så här års. Ännu är det bitande kallt ute, men just idag är det sol och säkert blir det lite klippning av Svarta Vinbärsbuskarna idag och trädgårdsplanerna fortsätter.

Ha en fin marsdag!

5 kommentarer:

Monica sa...

Åh, vilket härligt inlägg, med mycket trädgårdsidéer, du har idag! Inget går ju upp mot hemodlat! Potatis har jag inte haft på länge, man måste ju köpa så mycket sättpotatis och jag har inte så mycket plats i mina odlingslådor...
Det såg verkligen fint ut inne i Trädgårdstiders tunnelväxthus!
Roligt att det programmet har kommit tillbaka!
Din klematis ser ut som min skogsklematis "Vitalba", är det en sådan? Den blommat knappt alls vissa år och andra år är den full med blommor.
Sol och fint här idag, det får bli em trädgårdsdag igen, snart är hela trädgården vårstädad!
Ha en fin dag du också, kramar, Monica

Solstrimmor sa...

Tänk en sån lycka du har på ditt torp! Så roligt att planera, tänka, fundera igen och slutligen genomföra. Bilderna du visar är förtjusande! Och jag är säker på att din Summer Snow tar fart i år.

Lycka till med dina planer och ha det gott i marssolen, som åtminstone skiner på mig idag.

Kramar från Eva-Mari

Evas Pyssel sa...

Det är lite så, att planeringen är det roligaste. Jag skriver i en bok varje år så att jag har tipsen, eller erfarenheterna, klara. Potatisen Rocket har vi haft i flera år, men vi sätter dem i hinkar som vi skördar midsommarafton. Och barnen får var sin hink också. Alltid bra skörd.
Gillar också Trädgårdstider. Alltid något man snappar upp.
Ha det bra önskar Eva

Bettys beundran sa...

Så fint du har det i rabatterna på torpet. SEr ut som en hel äng med tulpaner i gult och rött och massor med grönt. jag har den Klimatisen som du visar heter något med snö. Blommar som bara den men sent. Klipper ner den hårt varje höst. Tittar också på -Trädgårdsdags och på Karl Fredrik på Eklaholm. Där var jag innan han blev kändis, nu är det fullt med folk.

HWIT BLOGG sa...

Ja vilket härligt program det är, Trädgårdstider! Många tips får man :)
Bra med tips på potatis också, Rocket ska jag testa...
Ja stundar snart bråda tider!
Ljuvliga bilder du bjuder på Lisa.
Kram från Titti