torsdag 25 mars 2021

Våfflor och penséer


Våffeldagen idag och ett säkert vårtecken. Det blir inga våfflor för mej idag, jag sparar dem till på lördag och torpet, där jag ska ha styrelsemöte med min kör.

Jag längtar verkligen, både till människorna och till våfflorna. 



Idag tog jag mej till den stora handelsträdgården en bit inåt stan. Hade hört talas om deras penséförsäljning där. Oj, så många det fanns! Ett hav av penséer i olika färger.

Jag tittade även in i ett av växthusen där andra, känsligare blommor fanns. Jag fick en hint om det som väntar, med pelargoner och petunier m.m. Skönt inne i växthuset för det blåste något otroligt.



 Sedan en sväng till torpet och bort med presenningarna på uteplatsen och fram med spetsgardinerna. De inpackade trädgårdsmöblerna åkte också fram. Vilken härlig vårkänsla jag fick, men penséerna får jag plantera en annan dag, när jag köpt jord.

Ha en fortsatt fin Vårfrudag!

3 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Våffeldagen verkar gå mig förbi varje år. Får nog göra mig en egen! Jag längtar verkligen att få besöka en växthusodling snart. Bara jag fått första sprutan så ska jag våga mig på ett besök... är väldigt restriktiv, vill inte falla på målsnöret. Tillhör ju den grupp som står näst på tur att få vaccinet. Äntligen har man nytta av sin ålder, hihi!

Önskar dig en fin helg på torpet!
Kramar från Eva-Mari

Monica sa...

Instämmer med allt som "Solstrimmor" skrev! Nu har vi fått tid för vaccination på tisdag och då vill man inte riskera att bli smittade innan dess! Så jag får vänta med besöket på Vellingeblomman för att köpa vårblommor.
Vi har också satt ut lite möbler på altanen, så att man kan sitta ute och fika! Så härligt!
Så roligt att du ska ha styrelsemöte med kören, jag vet ju att du saknar den så mycket! Mysigt att ha den i din fina torpträdgård! Hoppas att vädret blir fint!
ha det gott, Lisa!
Kramar, Monica

HWIT BLOGG sa...

Oj så gott! Våfflor! Tur det finns en dag för denna godsak :) Ja våren börjar knacka på och blåsipporna står i full blom...härligt!
Kram från Titti