onsdag 10 mars 2021

Tveksam vår med ljuspunkter


Ute härjar kyla och snöbyar, men inomhus har jag det ganska mysigt ändå. Mina nya ljuslyktor lyser varmt och jag kan ändå njuta av att vi trots allt är inne i mars månad.


Sen är det det där med lamporna. 

Över köksbordet har jag haft ett par stora svarta, som blev ganska dominerande. 

Det slog mej att under sängen på torpet låg en skönhet jag köpte en gång på 90-talet. Jag var nästan stamkund i den rara lampaffären i Gamla Stan. Denna blev jag bara så kär i att jag måste ha den! Jag hade väl ingen direkt plan, men den hamnade som plafond i sovrummet i Stockholm. Sedan fick den följa med till torpet och den låg inslagen i en tidning från oktober - 96! Där har den legat sedan dess! Nu hänger den ovanför mitt köksbord. Lite tveksam till mönstret, önskar att den varit helvit, men, men...


Lite luftigare blev det och lite ovant, efter de två svarta...
...som tog ganska mycket energi känner jag nu.



 En titt i påsklådan och några små ägg fick komma fram. Det är ju tidig påsk i år.

Nu när man är så mycket hemma är det ju tid att se sej omkring lite extra och saker blir tydliga i ens närhet och kräver kanske lite förändring. Det är flera saker här som jag vill förändra, men tar lite i taget. 

Efter ett helt år med pandemirestriktioner känns allt lite svindlande - ett år! I morgon är det på dagen ett år sedan jag hade sista körrepetitionen med min Damkör. Jag frågar mej, precis som alla andra, hur kommer allt att bli efter detta? 

Håll ut och ha en fin fortsättning på marsveckan!

4 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Men oj en sån skatt! Och mönstret är ju underbart vackert. Grattis till att du hittat den... under sängen!
Ha en fin dag min vän och håll ut. Nu är det viktigare än nånsin att vi inte tappar orken. Och dina nya ljuslyktor är så vackra!

Kramar från Eva-Mari

Monica sa...

Åh, jag tycker att lampan är jättefin med det mönstret! Det känns verkligen ljust och ombonat!

Ja, jag borde nog också se mig omkring i vårt hem och ändra ett och annat; man blir ju hemmablind...

Det lär dröja ytterligare ett par veckor innan vi får det efterlängtade brevet från vår läkarcentral, att man får beställa tid för vaccinering! De får inte tillräckligt med vaccin!
TÅLAMOD...
Kramar, Monica

HWIT BLOGG sa...

Lampan är helt ljuvlig! Kul att förändra lite ibland och nu har man ju tid...
Ja man kan undra hur allt kommer att bli framöver. Men vi får se tiden an och ta en dag i taget. Och hoppas!
Vårkram från Titti

Bettys beundran sa...

Tycker mönster och lampa passar fantastiskt fint på torpet.Vissa saker måste ligga till sig. Lampor är inte lätt. Ja, snart är det påsk och pandemin fortsätter, hela tiden nya uppgifter när vaccin ska komma så vi alla kan träffas. Förstår att du längtar till kören. Det var ju en av de aktiviteter som stoppades tidigt. Men snart så .....