lördag 22 maj 2021

Min dag


Idag är det min dag hela dagen. Jag valde dock att fira mej redan igår, på grund av just vädret!!! Och det var väl en himla tur att prognosen stämde! Vi hade strålande sol hela dagen och knappt någon vind. Förutsättningen var ju att vi skulle vara utomhus. Det blev så perfekt!Jag fick vackra paket med ljuvliga blommor på... i paketet låg den finaste glaskrukan (på översta bilden)! Gissa om jag blev glad! Jag bjöd på min populära sillrätt i stora formen (sillen ligger under gräddfilen) och kaffe med jordgubbstårta (svenska jordgubbar!) Fördrink blev rabarbersaft - nykokt från dagen innan. Riktig försommarmat!


Mina kära vänner - torpgrannarna och några till- ja, hela nio personer blev vi och vi njöt av solen, maten och av fåglalåten, för att inte tala om försommardofterna!


 Äppelträden har börjat slå ut och det är så vackert att det nästan gör ont! 

Så glad att jag bytte dag, för idag har det skvättregnat och haglat hela dagen till och från.

Det är ändå helt ljuvligt att få fylla år denna underbara tid. Bara det är ju en present i sej!

Njut av hänryckningen och fortsatt glad PINGST! 

3 kommentarer:

Monica sa...

Och jag säger grattis här i bloggen också! Så förtänksamt av dig att fira den soliga dagen, när det blev regn på den "riktiga" dagen! Det ser så härligt ut där ni sitter i solen och maten är ju det bästa som finns, SÅ gott det ser ut! Svenska jordgubbar på det - bättre kan det inte bli!
Tänk att äppleträden börjar slå ut, jag måste nog ta en promenad bort till det halvt nergrävda äppleträdet i strandskogen och kolla hur långt det kommit.
Visst är vi lyckosamma, som får fylla år i maj månad!
Nu hoppas jag på fint väder nästa söndag också...
Kramar, Monica

Solstrimmor sa...

Måste vara det optimala att fylla år i maj! Syrener och vårblommor överallt. Så kul att äntligen få fira på riktigt... med god mat dessutom! Och tur med vädret också! Grattis än en gång.

Kramar från Eva-Mari

HWIT BLOGG sa...

GRATTIS! Vilken härlig månad att fylla år! Så skönt att kunna sitta ute och maten ser attans god ut...
Hoppas din vecka blir fin!
Kram från Titti