lördag 10 juli 2021

Svettig högsommar


Det är en mycket svettig högsommar i år. Vi får regn då och då, men föga svalkande. Kladdigt är ordet, men det växer så det knakar i trädgården. Här har Malvorna tagit fart.


Gräset klippte jag igår när det var lite molnigt, sen kom regnet i natt. Tala om tur! I min örtagård är det liv och rörelse och Oreganon har nästan tagit över...


...lite förlåter jag den, eftersom det är full aktivitet av allsköns fjärilar och humlor! Tror aldrig jag sett så många flygfän samtidigt! 


Uppe vid utedasset planterade jag Rosenskäran och Blomstermoroten i en järngryta när jag insåg att sniglarna åt upp rubb och stubb när jag satte plantorna i rabatten. Rosenskäran rår den nog inte på nu - jisses så stor den har blivit!

 


Här är Blomstermoroten, ståtlig den också...Även den lilla Mullbärsbusken har tagit sej i år och levererar bär. De börjar som röda, och blir svarta när de mognat...

...pyttesmå som knappnålshuvuden, men otroligt söta.Vita smultron och hallon får det bli till glassen ikväll! Mums! 

Denna högsommar levererar verkligen med allt regn som kommer lite lagom då och då. Allt växer och ger skörd, men jisses så svettigt det blir. Jag är ständigt kladdig och svettig och det hjälper inte att duscha.

Högsommaren är inte min årstid - antingen torkar allt bort, eller så växer det så man inte hinner röja och skörda överallt. Nej, tacka vet jag hösten, jag bävar inför kommande vecka med illröda markeringar och mera värme. Jag längtar till September!


 Idag kom böckerna jag beställt och nu blir det bokläsning där jag hittar svalka!

Ha det gott!

3 kommentarer:

HWIT BLOGG sa...

Åh härligt! En till som längtar till sköna september!! Ja denna värme och kladdighet som råder och inte kan jag sova...gnälligt? Javisst! Var är sommarens allra bästa lagom??
De där böckerna ska jag också beställa, hört så mycket gott om dom :)
Lördag igen och helgen rullar på...värmen också!
KRAM från Titti

Solstrimmor sa...

Förstår att det är ett sjå att hinna med alla trädgårdsgöromål. Men du får god valuta för arbetet! Så det växer!
Du vet ju att jag håller med dig om värmen och luftfuktigheten. Törs nästan inte säga det högt men jag längtar också efter hösten. Klar luft och högt i tak. Men vi får inte gå händelserna i förväg, det är bara att gilla läget.

Mullbär har jag ingen relation till, faktiskt aldrig smakat. Och du har en hel buske! Spännande!

Åh vad jag avundas dig att ha Där Kräftorna sjunger oläst! Så, så bra! Och faktiskt väntar jag på Jag kan ha fel på bibblan. Den mannen är en fantastik människa!

Hoppas du får en fin lördagskväll min vän. Det ska jag ha.
Kramar från Eva-Mari

Monica sa...

Det syns verkligen på dina bilder att ni haft ett gynnsamt väder för trädgården! Oj,vad mycket fint du har som blommar! Här har det varit lite svalare de senaste dagarna och i natt fick vi 16 mm regn! Gråmulet och ca 20 grader idag, så det har blivit lite trädgårdsarbete, ogräset hade hunnit bli långt...
Håller helt med dig om de där kvalmiga, heta, fuktiga dagarna - inget för oss! Hoppas att du också får lite svalare väder!
Kramar, Monica