söndag 22 augusti 2021

Trädgårdsfester och marmelad


Liljorna hos min farbror lyste i augustikvällen......likaså hans alltid så lyckade Rosenskäror. Jag lyckades ju nästan i år. 


Kusinerna och jag var på en sista trädgårdsfest hos farbror G i veckan. Lite avsked, eftersom han har sålt sitt hus och nästan köpt sej en lägenhet inne i stan. Njutningsfullt var det i kvällssolen och lite vemodigt. Så många härliga fester vi haft här tillsammans. 


 Hemma i köket har jag gjort plommonmarmelad! Mycket plommon kvar ännu och i veckan får jag hjälp med plockningen.

En annan trädgårdsfest blev det med min kör i lördags när vi sågs för första gången sedan förra hösten. Vi gör ett nytt försök och siktar på att börja träffas igen i september. Sen får vi väl se hur det går. Vi är ju luttrade numera. Vi behöver verkligen komma igång nu om inte rösterna ska rosta ihop helt! Ja, så känns det i alla fall.


3 kommentarer:

HWIT BLOGG sa...

Ja vi får väl sova ikapp du och jag hi hi! Inte klokt detta! Härligt med en trädgårdsfest i sköna augusti...och lite plommonmarmelad tackar man inte nej till!
Varmaste kramen från Titti

Monica sa...

Vilken härlig fest du var på hos din farbror bland alla vackra blommor och i trevligt sällskap av kusinerna! Förstår om det känns vemodigt att han sålt sitt hus, men man kommer ju till en punkt i livet, när man inte riktigt orkar med en stor trädgård.
Jag vet ju att ni brukar träffas där och ha fester!
Så härligt med plommonmarmelad; bra present att ge bort om du har mycket plommon!
Kul att du ska träffa din kör igen, det måste kännas jätteroligt efter detta långa uppehåll! Nu är väl alla vaccinerade och ni får väl låta bli att kramas kanske, men annars kan man nog träffas!
Må så gott, kram, Monica

Solstrimmor sa...

Trevligt med trädgårdsfester även om den ena hos din farbror blev lite sorgesam. Allt har sin tid och det gäller att ta vara på de dyrbara stunderna.
Plommonmarmelad, jaa, tack! Så gott. Lyllos du som har ett plommonträd.

Ha en fin dag.
Kramar från Eva-Mari