söndag 5 september 2021

Septembersol med frostnätter


Septembersolen lyser på torpet och på nyklippta gräsmattan. Äntligen blev det gjort och så lätt det gick med en mindre och piggare klippare.Inte många blommor finns, men några plockade jag ihop igår. Ser att det blev mest i rosa.Jag har skördat lite Salvia och Timjan inför vintern.Tidlösan spirar vid plommonträdet. Jag planterade dem ju där för flera år sedan och i år blev det äntligen resultat. Allt enligt Victoria Skoglund. De första trattisarna är plockade, men dessa var de största. Jag såg väldigt många, men mycket små fortfarande. Däremot flera gulingar har jag hittat, både i veckan och idag. 


 Septembersolen i mitt kök. Solen står allt lägre och letar sej in, men oj, så tidigt det blir mörkt och två frostnätter har vi redan haft!

Annars har sjukan drabbat mej en tredje gång. På samma sätt med feber, lungont och svår hosta. Har legat i flera dagar och hostar snart ihjäl mej känns det som. Imorron ringer jag doktorn IGEN! 

Njut av ljuva September!

3 kommentarer:

Monica sa...

Men, så jobbigt för dig att du blivit sjuk IGEN! Undrar vad det är du har drabbats av? Du testade ju dig och det var inte covid...Kan det vara någon av alla mutationer som dyker upp hela tiden?
Bra att du söker läkare igen,så kan det ju inte hålla på!
Så bra att det gick lättare att klippa gräset med den nya klipparen; det har ju varit tungt förut, har jag förstått!
Fina blommor har du i alla fall att ta in och kantareller har du hittat, det måste liva upp dig lite!
Så ni har haft frostnätter redan? Här var det nere i +6 grader natten som gick och det tycker jag är kallt för att vara i början av september!
Håller alla tummar för att du snart ska känna dig bra igen!
Stor krya-på-dig-kram!
Monica

Solstrimmor sa...

Det ser ut som om du haft fina dagar på bildrna. Men tydligen... skenet bedrar! Tänk att din sjuka har tagit om! Tror du det beror på vaccinet?? Så tråkigt och jag tycker uppriktigt synd om dig. För det är ju nu vi kan njuta fullt ut och september har ju börjat så fantastiskt bra vädermässigt. Ja, nu håller jag tummarna hårt att du snart är tillbaka, frisk och kry.

Ta hand om dig nu.
Kramar från Eva-Mari

HWIT BLOGG sa...

Nämen din stackare! Inte en ny omgång sjuka! Kan det vara vaccinet som spökar? Jag har varit utslagen sen jag fick det...trött, trött trött. Helt hopplöst! Ja kvällarna börjar mörkna allt snabbare nu, bäst att förlika sig med det :)
KRAM från Titti