söndag 28 november 2021

Första advent och gästabud


Första ljuset tände jag tidigt i morse och stämningen satte sej direkt.Torpet har också fått sin beskärda del av lite julpynt. I hallen lyser mormors lilla elljusstake. En stjärna i sovrummet, samt ännu en elljusstake i köksfönstret.


En granrisruska på dörren, samt lite småljus utomhus också. Jag vill att torpet ändå ska få lite julstämning, eftersom alla grannar ju är permanentboende. Annat var det förr när jag alltid firade jul på torpet. Då var det här jag pyntade mest. 


I veckan hade jag ett litet gästabud för mina äldsta släktingar. Här är bordet dukat och först fick de trattkantarellsoppa med litet surdegsbröd. Sedan kycklinggratäng och efteråt äppelkaka med vaniljsås.

Så härligt att kunna bjuda hem folk igen. Få se hur länge detta varar. 


 Kvällsstämning och adventsljus i mitt vardagsrum.

Solen har lyst idag och det är ett par minusgrader och lite frostigt. Det blev vinterjacka och långkalsipper på promenaden. 

Ha en fortsatt skön adventssöndag.

2 kommentarer:

Monica sa...

Åh, så mysigt det ser ut, både på torpet och hemma i lägenheten! Lite ljus ger genast en så hemtrevlig känsla och behövs verkligen denna mörka tid.
Vilken god mat du bjöd på på din bjudning! Den menyn hade jag gärna avnjutit!
Visst är det roligt att man kan ha gäster och själv gå bort, men nu börjar det ju bli oroligt igen med smittspridning och nya varianter av viruset. man får väl ändå hoppas att man får det lindrigare om man är vaccinerad?
Vi ska få vår tredje spruta imorgon och samtidigt en spruta mot den vanliga säsongsinfluensan, som lär vara värre än vanligt i år!
Plusgrader här än så länge, men det lär bli kallare i veckan.
Ha det så gott, kramar, Monica

Solstrimmor sa...

Så roligt att kunna duka fint och få ha kalas igen! Hoppas vi kan få en normal jul i år... nu börjar det bli oroväckande igen, suck. Mitt adventsfika frös inne pga att två av familjerna snorade och hostade. Nu har jag skjutit fram fikat till senare och hoppas att alla 14 är friska då.

Här är minus 7 idag, det har varit kallt ett tag nu men ingen snö. Jag längtar att få det ljusare i mörkret, för mig får det komma mycket snö... jag behöver ju inte skotta.

Ditt torp är allt en riktig julstuga, så mysigt det skulle vara att jula där! Men jag fattar att det såklart är bekvämare att bo hemma, du har ju ändå möjlighet att vara där emellanåt även om du då måste hålla stugan varm.

Ha det skönt i din värld min vän!
Kramar från Eva-Mari