måndag 10 januari 2022

Året som gick


Ett år har passerat igen och jag summerar lite här.
Januari - då jag äntligen köpte nya fönsterlampor och pandemin fortsätter även detta år. Växlande vinterväder.


Februari och grannens snödroppar spirar redan, men sen kommer snön och kylan och det blir riktig vinter.
Jag måste byta batteri i bilen.


Mars och jag förbereder påsken som ju är tidig i år. 


April och mina frösådder har börjat växa sej slingriga. Längtan till vår och värme pågår ständigt. Påsk redan första veckan i april. Jag får första covid-sprutan. 


Maj - och allt börjar spira och växa, trots kyla och i slutet mängder med regn. En ovanligt kall och regnig månad.

Juni - och värmen kommer med besked. Det växer så det knakar och mina Stjärnflockor är otroligt fina. Det är verkligen väldigt varmt denna månad och sparsamt med regn. Jag får andra sprutan innan midsommar.


Juli - och värmen fortsätter. Jag besöker min brorsons familj utanför Stockholm och får bl.a. hemmagjord pizza i vedeldad stenugn. Härliga dagar om än i varmaste laget.


Augusti och äntligen lite svalare och även regn. Jag drabbas under hela denna månad av febertoppar och ont i lungorna. Negativt covid-test. Gamla gräsklipparen strejkar och jag måste köpa en ny. Massor av plommon som jag får hjälp med att plocka.


September och favoritmånad. Inte många blommor kvar efter all torka, men höstanemonen blommar vackert. Jag åker in på akuten och man konstaterar, propp i lungan! 

Oktober och vackra soldagar och fullmåne på nätterna. Många arbetsdagar på torpet. 


November och i slutet bjuder jag hem några av mina äldre släktingar på lunch. Jag pyntar lite inför julen och jag får den tredje sprutan. 


December och det blir en lugn jul eftersom restriktionerna återigen stramats åt. En ny mutation, Omikron sprider sej. 
Nu hoppas man på flockimmunitet och vi hoppas väl alla att detta elände tar slut.
God fortsättning på nya året!
 

7 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Tack för fin bildkavalkad över ditt år. Och än en gång förundras man över hur fort ett år går! Nu laddar vi för ett härligt, innehållsrikt... och helst helt pandemifritt, år! Önska kan man ju?

Ta hand om dig!
Kramar från Eva-Mari

Monica sa...

Så trevligt att du också har gjort en års-sammanfattning! Jag minns ju det mesta när jag ser bilderna och läser texten och jag ryste när jag läste om din propp i lungan! Skönt att du fick det konstaterat och åtgärdat!
Det verkar som om den tredje vaccinsprutan (som vi också fått) Verkar bra även mot Omikronvarianten av covid! Men vi får väl ändå vara lite försiktiga. Att detta skulle bli så långdraget - det är tur att man inte förstod det i början...
Ha det gott, kram, Monica

Hélène sa...

Bonjour Lisa,

I hope you can read English, I know that many Scandinavians speak English much better than French. Unless you speak French?

I like your 2021 retrospective. You have beautiful flowers in your garden. September, month of my birth, is also my favorite month! You have a nice well decorated interior.

We all hope that 2022 will be better than 2021.

Stay safe ! ha en bra kväll

Eva Sundström sa...

Så trevlig sammanfattning av det gångna året! Nu känns det lite tungt med åtstramningar igen men ack så nödvändigt!

Hélène sa...

Thank you for visiting my blog, Lisa.

HWIT BLOGG sa...

Härlig kavalkad och visst är det kul att summera året som gick i bilder! Bra idé! Ja nya restriktioner igen och en ny dos av vaccin som alltid gör mig sååå sjuk...jag hoppas på ett härligt år, 2022! Trots allt!
Kram från Titti

Margareta sa...

Så fina bilder från året som gått.Det är verkligen upp och ner i livet.
Nu är det hit och dit med vädret.Stormvarning inatt.Och covideländet håller i sig.
Men de dagar då solen skiner,märks det att dagen längt sig. Det går mot ljusare tider iallafall.Jag har inte börjat med någon sådd ännu. Köpte frö till jätteverbena häromdagen.De fröna behöver komma i jord nu.Har också plockat fram paprika och chilifrön.
Sytt ett par byxor de senaste dagarna. Krångligt med engelsk text.Men jag tror dom blir bra.
Ha det så bra!
Kram Margareta