onsdag 5 januari 2022

Trettondagsafton och tulpaner


Det är Trettondagsafton och jag har köpt årets första tulpaner. 


Det känns alltid lite speciellt att köpa årets första tulpaner, lite som en öppning till våren långt där framme.


Just idag känns våren väldigt långt borta och varje gång jag tittar ut är det nytt väder som dimma, snöflingor och lite sol också på förmiddagen. Gårdagen gick däremot i vårens tecken med sol, och gröna åkrar.

Jag tänder trettondagsstjärnan och efter helgen åker stjärnorna bort, då har de gjort sitt för denna gång. Någon bal lär det inte bli i år heller. 

Tänk, ändå att jag faktiskt varit på hela två trettonaftonsbaler sedan jag flyttade hit. Numera är det snålt med de publika samlingarna. Nu råder ännu en gång hög smittspridning och jag håller mej mest hemma och väntar på ljusets återkomst.

Önskar alla en fin helg!

3 kommentarer:

Monica sa...

Ja, visst är det lite som en försmak av våren, de första tulpanerna man köper! Jag städade ut julen igår, innan vår städare kom, så nu är jag klar för våren...men den lär väl vänta på sig, som du säger!
Trettonaftonsbal har jag aldrig varit på, det låter ju fantastiskt! När jag tänker efter, så har jag nog aldrig varit på en riktig bal... Men dansat har jag gjort! Både min man och jag var roade av dans när vi var yngre!
Nu får vi återigen vara försiktiga, för smittan sprider sig alltmer, tyvärr!
Vi överväger, att börja handla på nätet igen och eventuellt pausa städningen...
Fy, så tråkigt det är!
Ha en skön trettonafton, kram, Monica

Solstrimmor sa...

Ja nu är det slut på samkväm igen. Ledsamt för dem som inte kan ha sin planerade bal i kväll. Jag väntar på tydligare restriktioner... ska man våga träffa sina vaccinerade vänner? Det verkar som den nya omicronsmittan struntar i allt! Fy vad vi blir trötta!!
Jag har också en stjärna kvar som får lysa ikväll och i morgon. Allt annat har jag redan plockat bort. Och lika roligt som det är att plocka fram är det att plocka bort allt. Vips börjar vårlängtan spira. Du har redan letat trädgårdsprogram? Dina tulpaner är så söta, tulpantiden är här!

Önskar dig en fin kväll trots utebliven bal. Vi får nöja oss ändå.
Kramar från Eva-Mari

HWIT BLOGG sa...

Ja det nya året började med nya restriktioner! Vad att vänta när folk ska samlas och mingla över jul och nyår...spruta nr 3 väntar. Trist men nödvändigt. Åhh nu längtar jag också efter tulpaner!!!
Ha en fortsatt fin helg...
Kram från Titti