fredag 13 januari 2023

Fredag den trettonde


...och tjugondedag Knut idag! Julen är utstädad och de första tulpanerna pryder min bänk. Några kvistar utslaget blåbärsris fick också vara med.


Riktigt gråa och mörka dagar har vi haft, men elljusstakarna är utbytta mot de vanliga lamporna. Det verkar också som att Murgrönsviolen fortfarande trivs. Jag har den i sovrummet, eftersom jag inte har elementet på där. Hoppas att den övervintrar.


 Ännu en elljusstake har ersatts. Här syns den mörka himlen innan det blir kolmörkt. 

Idag har vi ändå haft lite sol på eftermiddagen. Så skönt, efter morgonens regn. En tur i skogen i solskenet blev det. Ännu ser jag ingen större skillnad på ljuset om dagarna. All snön är borta här och några smutsiga högar är kvar. Det är lerigt och geggigt överallt. Hoppas fortfarande på soliga vinterdagar med minus fem grader.

Ha en fin fredag och helg!

7 kommentarer:

Hélène sa...

Hello Lisa,

Here too the weather has been very gloomy, so grey and sad with lots of wind and rain. Not easy and pleasant to have a walk indeed. The soil of the garden is completely soggy, moss and weeds all over. I thought that the severe drought of last summer would have killed them but no ! Some hyacinths come out of the ground. It's too early!

The forecasters say that cold is coming, starting in sunday. Hope we will have a bit of winter before spring.

I wish you a nice weekend and keep warm and safe because virus are around us.

Kram Hélène

Solstrimmor sa...

Ljuva tulpaner och utslaget blåbärsris är precis vad vi behöver just nu! Så trist med vädret, men... idag är jag piggare igen, fick för mig att möbla om i sovrummet idag och det gjorde mig gott. Förändring är för mig en nödvändighet. Speciellt i januari när man är i behov av att ha det fräscht runt sig.

Önskar dig en skön helg... och tänk om det skulle kunna bli lite sol!
Kramar från Eva-Mari

Monica sa...

Här har också alla julgrejor städats bort och tulpaner har inköpts! Nu längtar man bara till våren. Ingen snö här nere än, men vi har ju halva januari och hela februari kvar av vintermånaderna...
Nu hoppas jag på blidväder, för nästa nästa helg ska vi på dop av nya dotterdotterdottern i Björlanda norr om Göteborg.
Sedan kan det få bli lite snö, för det hör ju vintern till. Hittills har vi bara haft ett evigt regnande.
Ha det gott, kramar, Monica

Evas Pyssel sa...

Du har så rätt. Tulpaner ska in och ut med julsakerna. De har gjort sitt nu. Vi har också haft så mörka trista grådagar , men idag ser vi solen. Tänk att man kan glädja sig så av detta. Nu tar vi sats mot våren !!!!
Kram Eva

Margareta sa...

God fortsättning!Tulpaner är viktiga så här i januari.Så vacker bukett med rosa tulpaner och blåbärsris.Annars är färgskalan ganska grå ,när man tittar ut.Jag har precis tittat på dina årsbilder. Så fina trevliga bilder. De ger hopp.
Kram Margareta

http://hannaskrypin.se sa...

Jag ser inte heller någon skillnad i ljuset. Men jag hoppas att det snart blir en skillnad. Behöver verkligen ljuset.

Hélène sa...

Stort tack för din komplimang, Lisa och för att du besöker min blogg så regelbundet. Jag tyckte om att skapa den här typen av illustrationer för barn. (Jag har aldrig varit en professionell konstnär). Högaktningsfullt.

Kram Hélène
PS I hope the Swedish translation (by Google) is understandable for you