lördag 28 januari 2023

Kvistigt och sol


Med skogen full av blåbärsris är det lätt att få med sej ett knippe hem. Efter någon vecka slår det ut och små vita "blåbär" lyser.


En fallen sälg hade några friska kvistar som fick följa med hem. 


Körsbärskvistarna är färska, men det brukar ju bli blommor på dem efter en tid. I brist på blommor får man helt enkelt ta in kvistar och hoppas på lite blomning.


Vårvintern knackar på och nu når solen in i mitt kök. Vi har haft en hel vecka med gråmulet och regn, men ett par dagar med sol gör att vårhoppet tänds, trots att det ännu är januari. 

Jag ser fram emot att januari snart är slut! Kanske får vi mera vinter, eller så blir det en mild vinter. Man får se.

Önskar er en skön lördag och fortsatt helg!
 

6 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Visst är det tur att vi får dekorera med kvistar denna tid. Det finns så många fina därute. Blåbärsris har jag för långt till men annat hittar jag i min närhet. Snart februari, hurra! Hos oss är all snö smutsig och det är fortfarande icebug på som gäller. Men strax åker andra kängor på för jag ska gå och lyssna på Dalasinfoniettan i samarbete med Thomas Andersson Wij. Ska bli så roligt!

Önskar också dig en fin lördagskväll.
Kramar från Eva-Mari

Hélène sa...

Bonjour Lisa,

Je ne connais pas ces sortes de bourgeons blancs sur la première photo. Ici dans le jardin, il y a très peu de bourgeons. Il faut attendre le mois prochain pour voir vraiment la nature se réveiller.
Ici, le temps est vraiment lugubre, si gris et froid.

Je vous souhaite un excellent weekend et profitez bien du soleil !

Kram Hélène

Monica sa...

Vilka fina fynd du gör i skogen! Blåbärsris finns inte här, man får köpa en liten bunt med 2-3 kvistar för ca 50 kr, om man vill ha till tulpanbuketten.
Ja, nu är det gott om gråvädersdagar här, men jag är glad så länge det inte är halt på vägarna! Snart februari - sista vintermånaden - vi längtar!
Må så gott, kramar, Monica

houseofchandeliers and vintage sa...

Å vilken fin bukett, som en dröm.
Tittar in och tänkte jag skulle följa dig i din fina blogg, men hur gör man, jag har varit inaktiv länge.

Hälsning Zara.

houseofchandeliers and vintage sa...

Hej igen nu märks det verkligen att jag varit borta länge, jag följer dig ju redan.

houseofchandeliers and vintage sa...

Jag följde dig ju redan, vad kul. Då ses vi i nästa inlägg. Tusen tack för din kommentar, jag blev så glad. Såg nu på vädret att det ska bli snö söderut, få se om det kommer till dig. Kram Zara