fredag 11 augusti 2023

Blöt och kall augustivecka


Här är kräftorna som blev kvar i lördags, efter att en väninna plötsligt svängde förbi på torpet och bjöd in mej till spontankräftskiva på kvällen. En trevlig kväll med mycket prat och roliga planer, som ni får veta senare.


På söndagen bröt ovädret löst! "Hans" dundrade på. Regnet öste ner och det åskade väldigt!  Jag var hemma i lägenheten och kunde inte se ut för regnet vräkte sej på mina fönster. Ja, ett skådespel i sej. Vi fick ca 50 mm på ett dygn. 


Sen har det regnat till och från under hela veckan och mellan skurarna har jag börjat plocka av mina plommon som börjat mogna! Sååå goda!


Har även hunnit ta skogspromenader mellan skurarna. Några kantareller igen och det blev en supergod kantarellpasta igår kväll. Det positiva med regnet är ju svampen och att all grönska mår sååå bra! 


Mycket inneliv har det ändå blivit och jag konstaterar att min Aralia har åter nått taket. Jisses, så snabbt den växer. Har ju redan klippt ner den två gånger.

Just nu skiner solen på regnvåta gator här och planen är att åka bort till torpet och fixa lite med plommonen. Kanske kommer temperaturen över 13 grader idag - annars är det helt ok för min del.

Önskar er en fin fredag och helg!
 

3 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Fick ni kräftor kvar? Här äts minsann alla upp, jag är en ätare som inte lämnar mycket kvar i skalet och jag ser fram emot kvällens kräftskiva. Provsmakade en klo och den var suuupergod.

Ja vädret har ju varit tråkigt men i skrivande stund skiner solen här och det är behagliga 16 grader och Hans har gått upp i rök! Hoppas du får njuta av finväder resten av augusti på torpet. Vilka plommon du har!

Ha en fin fredag du också och en skön helg.
Kramar från Eva-Mari

Monica sa...

Vilket ösregn ni fick! Här var det inte så mycket regn, men det blåste desto mer! Vår stora parasoll blåste sönder och vimpeln var nästan bara trådar...+ att ullungrönnen började luta betänkligt och var tvungen att spännas fast med spännband.
Idag har vi köpt och satt en plåtring runt stammen och fyllt på med jord, för att roten, som hade kommit i dagen, skulle komma under jord. Ny parasoll och ny vimpel är inköpt. Det är dyrt med stormar...
Så härligt att bli bjuden på spontan kräftskiva och såå gott med egenplockade kantareller!
Ha en skön helg, kram, Monica

Hélène sa...

Bonjour Lisa,

Les étés se suivent mais ne se ressemblent pas. L'année dernière, vous aviez la canicule (et nous aussi !) maintenant je vois que vous avez eu de la tempête et des températures froides pour un mois d'août !
Ici, il y a 8 jours, nous avons eu beaucoup de vent et de pluie. Maintenant les températures sont en hausse mais cela reste nuageux (très bien pour moi).

Rien n'est meilleur que les pâtes aux girolles (chanterelles). C'est un délicieux champignon si parfumé qui embaume la cuisine lorsqu'on le cuit. J'aime aussi les écrevisses mais ici on n'en trouve pas à acheter. Profitez-bien d'un temps plus clément pour vous rendre au chalet, cueillir vos prunes et admirer la nature.

Bon dimanche

Kram
Hélène