fredag 22 mars 2024

Vårdagjämning och rabarber


Det har varit vårdagjämning och vårblommorna lyser i rabatterna. 


Några får pryda mitt köksbord.


Min ganska nyplanterade rabarb är på gång. Den har en lerkruka över sej och här syns de späda stjälkarna. Lite gödsel ska den få snart.


 Vilken lycka att hitta frysta rabarber från i somras och göra lite saft. Här lyser flaskan bredvid det blommande blåbärsriset och jag har redan smakat! Så gott med det syrliga!

Trots vårdagjämning känns det ändå inte som riktig vår ännu. Ganska kallt och väldigt få dagar med sol. Nej, det är mest mulet och lite disigt, småregnigt hela tiden. Senaste snön har i alla fall smält bort eftersom det är några få plusgrader.

Ha en fin fredag och helg!

4 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Nykokt rabarbersaft, jo jag tackar jag! Bra att fynda i frysen. Snart kan du fylla flaskorna med årets skörd. Tacksamt med en egen rabarberplanta. Fick höra att det finns en här i trädgården också som ingen verkar bry sig om. Den ska jag minsann ta mig an om ingen annan vill.
Här har snön närapå smält bort, lite smutsiga högar finns dock. Men dubbskorna har förhoppningsvis gjort sitt. Härligt. Våren anas i fjärran, fortfarande är det minus på nätterna.
Önskar dig en fortsatt härlig helg.
Kramar från Eva-Mari

Hélène sa...

Bonjour Lisa,

Je vois que votre rhubarbe est sortie de terre (tout comme chez nous). Nous ne faisons pas de jus avec mais plutôt des tartes. L'année dernière, les pieds de rhubarbe qui sont vieux ont beaucoup souffert du soleil et de la sécheresse.

Ici, le temps des derniers jours a vraiment été très doux et printanier mais à partir d'aujourd'hui c'est le retour de la fraîcheur et des giboulées de Mars.

Passez un bon weekend
Kram

Hélène

Monica sa...

Så fina dina krokus är; dom vill sig inte riktigt här, tyvärr! Och vilken färgklick med den nykokta rabarbersaften! Kan tänka mig att den smakade jättegott!Så härligt att rabarbern redan har tittat upp ur jorden, den var verkligen tidig!
Ha en riktigt skön söndag, Lisa!
Kram, Monica

Evas Pyssel sa...

Precis så är det här med. Grått och småkyligt. Man längtar verkligen efter solen och värmen, att greja i trädgården. Sitter ofta vid brasan med en virkning eller fixar med något kort. Många födelsedagar på G. Men snart såååå !!!
Kram Eva