fredag 12 april 2024

Tydliga vårtecken


Blåsipporna har äntligen vecklat ut sej! De är alltid lite sena här, men jag har haft ögonen på dem.


Vitsipporna har börjat bilda sina mattor. Här i syrénhäcken som markerar gränsen till grannen.


Dubbla påskliljan har också slagit ut på källarkullen.


I fönstret står de två tomatplantorna jag köpte förra helgen, en tomat jag fick av grannen, samt en spetspaprika. Få se om det blir något av den. Köpetomaterna är i alla fall omplanterade och jag hoppas nu på dem. Den ena är "Vinbärstomat" - jättesmå och söta och den andra heter 100/100. Det blir spännande!


 Just idag fick jag tag i sättpotatis, som jag ju väntat på. Det blev den vanliga "Rocket". Dessutom har jag köpt jord och lite gödsel. Nu är det bara att vänta på rätt tillfälle att fixa till pallkragarna. Vill gärna sätta potatisen innan maj månad.

Lite gråtrist och regnigt idag, men inte så kallt så våren har verkligen anlänt och jag hoppas att vi slipper mera snö. Jag har i alla fall bytt till sommardäck! I helgen blir det födelsedagskalas i grannstaden hos kusinen. Det ska bli kul!

Ha en fin helg!

2 kommentarer:

Hélène sa...

Bonjour Lisa,


On dirait que le printemps arrive aussi chez vous. Vous allez avoir du travail au potager mais cela en vaut la peine, n'est-ce pas, car rien n'est meilleur que ce que l'on a cultivé dans son propre jardin.
J'espère que vous passerez un joyeux moment chez votre cousin.

Bon weekend
Kram
Hélène

Solstrimmor sa...

Så kul att du har kommit igång med sådder och potatisgroddning. Har också lite sådder på gång... men i mer blygsamt format. Igår var en solig vårdag med 15 grader. Så hoppfull. Idag regn och jag har ullkofta inomhus. Längtar så efter lagom balkongväder. Får fortsätta sy ihop mormorsrutorna och kolla på repriser. Jaja, väntans tider är här... Hoppas du har bättre väder hos dig.
Ha det gott!
Kramar från Eva-Mari