söndag 9 juni 2024

En återblick och EU-val


Eftersom jag haft datortrubbel blir det här en liten återblick över vad som hände andra hälften av maj månad. Ovan - tulpanerna som nu redan är utblommade, men jag saknar dem och de försvann så snabbt!


Den 22 maj hade jag min födelsedag och bjöd in några vänner, som jag ju brukar. Vädret var toppen och vi njöt alla i solen...


Jag bjöd som vanligt på lite småplock, samt kaffe med jordgubbstårta. Alltid lika härligt att få fira födelsedag denna tid. Jag blev dessutom bjuden på en födelsedagsfest/trädgårdsfest, som jag nämnt tidigare. Helt underbart väder även då och så tursamt!  


En väninna och jag besökte en utställning - en kvinna i min före detta kör, Damkören. Hon gör så underbara bilder och är så begåvad. Hon bodde i ett paradis dessutom. En underbar dag hade vi!


Tillbaka till nutiden och nävan blommar och pionerna är på gång - tar man in en knopp slår de ut direkt. Schersminen är i full blom och mormorsrosorna har börjat....

Min rosa jättevallmo har precis slagit ut och har det säkert lite tufft i det växlande vädret som råder just nu - ganska kallt, hastiga regn och blåst. Jag är ändå glad att det är svalt.


 Det är söndag och jag har just varit och röstat för EU-demokrati. Viktigare än någonsin känns det som. Bilden är underbara Marina Sundberg som gör ljuvliga tanter som alltid har något vettigt att säja.

Allt gott och glöm inte att rösta!

2 kommentarer:

Hélène sa...

Bonjour Lisa,

Vous avez effectivement eu du très beau temps pour fêter votre anniversaire. tout semblait délicieux sur la table.
Vous avez entièrement raison. Le maintien de la démocratie est la chose la plus importante pour la société européenne. Les réseaux sociaux sont un déversoir de haine, racisme, complotistes en tous genres dont les propos sont souvent relayés par les medias ou les politiques. Cette vague extrémiste, populiste, raciste doit être contenue voire éradiquée. Seuls le respect de l'être humain et des propos cohérents et humanistes doivent avoir droit de cité.
Bonne semaine Lisa
Kram
Hélène

Solstrimmor sa...

Skönt att datorstrulet är ett minne blott. Så enerverande när den krånglar och man inte kan göra nåt!
Du fyller verkligen år i rätt månad, grattis igen. Den ljuvaste av tider och som vanligt så bjuder du på munsbitar av allehanda slag. I rätt miljö dessutom!
Såklart jag röstar! Skulle aldrig falla mig in att låta bli. Min röst är viktig. Önskar att fler tänkte till. Slöhet? Ointresse? Spelar roll? Nä, fy för det försoffade folket.
Ha det gott och njut av regnet... också!
Kramar från Eva-Mari