fredag 23 augusti 2024

Äpplen, svamp och ÄNTLIGEN!


Äpplena dråsar från de överfulla grenarna och jag åker med bilen full av fallfrukt tisdag, torsdag och söndag när tippen är öppen. Lika mycket varje gång. Lite äppelmos lär det ändå bli av dessa och kanske någon äppelkaka.


 Några turer till skogen har det blivit och jag fick en heldag med min farbror som ville plocka blåbär, men jag hade siktet inställt på svamp och hittade en hel del. Vilken lycka!


Vet att jag visat den tidigare, men min Syrénhortensia har väl aldrig varit så ymnigt blommande! Det mesta växer storartat i trädgården på torpet.  


Och BADRUMMET då. Äntligen!!!
Just idag kom snickarna och gjorde det sista och jag har ägnat dagen till städning och fejning och iordningställande. Vilken stor lättnad detta är och jag märker att detta badrumselände har påverkat mig mer än jag trodde. Just detta att inte ha tillgång till sitt hem. Nu är allt klart!!! Jag flyttade hem i måndags, men har väntat tills idag när snickaren kom och färdigställde. Så skönt! Nej, denna sommar har känts som en parentes på något sätt. De rev mitt badrum den 3 juli och idag den 23 augusti var det klart. Så många orosmoment och folk som inte dyker upp etc. Tur ändå att det var under sommaren och jag kunde bo på torpet.
Ha en fin helg!


 

5 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Åh, äntligen! Så fint badrum du fått. Den som väntar på nåt gott! Nu kan du njuta i hemmets lugna vrå. Om du kan slita dig från äppelplock och svampskog vill säga?
Önskar dig goda dagar framöver.
Kramar från Eva-Mari

Tummelisa sa...

Så fin Syrenhortensia, vacker. Ditt badrum ser också väldigt fint ut, så skönt att det är klart. Vill också plocka svamp, men känner inte till så många skogar. Vill inte gå vilse....
Ha en fortsatt trevlig helg!

Kram Tummelisa(Eva)

Monica sa...

Grattis till att ÄNTLIGEN ha fått tillgång till ditt badrum, ja hela din lägenhet, igen! Förstår att du njuter! Det ser ju väldigt trevligt ut och jag är lite avundsjuk på ditt fräscha badrum!
Ja, vilken tur att du kunde bo på torpet, vad skulle du annars gjort hela den här tiden?
Även svampen är jag avundsjuk på, det verkar som det är mycket svamp i hela landet i år, man ser många, som lägger ut sina "fångster" på Facebook!
Ha en skön söndag, kram, Monica

Hélène sa...

Bonjour Lisa,

"Tout vient à point à qui sait attendre". Vous avez attendu et le résultat est là et maintenant vous n'avez plus de soucis avec votre salle de bains.
Quelle chance de trouver des girolles près de chez vous et d'avoir tant de pommes à récolter. C'est une année à pommes on dirait ! Mon voisin (un vieux monsieur de 93 ans) m'en a apporté plein. Un peu véreuses mais ce n'est pas grave. J'ai fait une délicieuse compote de pommes.
Je vous souhaite un bon dimanche
Kram
Hélène

HWIT BLOGG sa...

Härligt att ditt nya badrum är klart! Äntligen! Förstår att du längtat...
Ja trädgården dignar av frukt just nu. Det blir många pajer och syltkok!
Kram från Titti