måndag 19 december 2011

Julveckan...

...har just börjat.
Jag har fått min beskärda del av julkonserter i helgen och julstämningen har tätnat.


Ett tunt puderlager av snö gör att dagen är några nyanser ljusare.

Utomhus lyser lite ljusslingor och lyktor och i fönstren glimmar elljusstakarna vackert när det mörknar... (Bilden ovan har jag gjort lite ljusare - därav grynigheten).

Allt oftare tänder jag brasor i kakelugnarna och de ger en härlig värme.
Snart ska jag inviga vedspisen, men där måste jag få lite instruktioner av min snälle värd. Den ska garanterat spraka i jul.

I veckan ska lite mat inhandlas - inte något överdåd, men en och annan godbit som jag vill ha till jul. Något litet paket blir det säkert också, liksom en "gå-bort-blomma", eftersom det blir minst en bjudning denna veckan innan jul.

Hur har ni det själva i stugorna - är det mycket kvar som ska göras innan jul?

Jag önskar er en riktigt skön och fin måndag!

15 kommentarer:

Inger sa...

Mmmmmm......mysigt !

Eva sa...

Jag vill också ha en så där fin kakelugn! Så mysigt och lugnt Du verkar ha det. Och en så fin entré Du har!
Idag har jag jagat den sista klappen, men utan resultat. Känns jobbigt. Maten är i stort sett klar, återstår lite julgodis, som barnbarnen ska göra på fredag när jullovet börjar.
Vädret är grått och trist och lite gråkallt. Men visst blev det lite ljusare med den lilla snön som kom.

Önskar Dig en skön måndagskväll och glöm inte Ernst kl 20.

Kram
Eva

Monica sa...

Det är ofattbart att du bara har bott i ditt hus så kort tid! Det ser så inbott och hemtrevligt ut! Du är verkligen duktig på heminredning!

Här är väl det mesta klart inför julhelgen, men jag måste förbereda lite för kalkon middagen på annandagen, då alla döttrarna med familjer kommer.
Ha en skön julvecka!
Kram, Monica

Snäckskalsdalen. sa...

Jag är så imponerad var gång jag ser bilder från ditt nya hem - det ser ut som om du bott där alltid, så mysigt och så du! Som jag känner dig härifrån bloggen, alltså!
Här är det tämligen lugnt, jag hade liksom bestämt innan jag blev förkyld att jag skulle göra en lugn jul i år och nu verkar det som om naturens krafter har skött det alldeles själv.
Mannnen min han ska jula säger han och det skall bli roligt att se hur han ser på saken. För det kan man väl säga om män att dom kommer med nya vinklingar som vi kvinnor aldrig tänkt på.
Granen är ju förskräckligt fult klädd av dom tre små flickorna som var här i helgen, men den får vara så!!! Det finns massor av mer pynt på vinden och sånt som jag tycker är vackert men......tja, vi får se om jag kan hålla mig.
Agneta kram

Mejrams! sa...

Säger som Monica och Agneta - det ser ut som du alltid har bott där. Hur har du hunnit med allt? Ser så himla mysigt och hemtrevligt ut hemma hos dig.
Inte en enda julkonsert har det blivit för mig i år, vilket är himla synd. För är det något som får en i litet julstämning så är det just musik. Ha en riktigt skön kväll!/Kram Merja

Marie sa...

Underbart mysiga bilder som strålar av julstämning!

Ha en fin julvecka!
Kram Marie

Monica sa...

Så otroligt fint det är med kakelugnen och med allt det vackra runt omkring. Ja jag hetsar inte med julen, ska ta det lugnt och äta mat lite uppdelat och inte allt på en gång, så man känner smakerna:-).

kulturkurs för seniorer sa...

Jag blir lycklig som ett barn på julafton när jag ser din blogg med alla mysljus, både ute och inne. Tar det lugnt efter operation och tog en liten promenad med stavarna och det gick bra. Har gjort gravad lax, små ostpastejer, 2 sill som jag gör på torsdag, sedan är allt klart för mig. Behöver inte släpa på mat/klappar för de blir hämtade på fredag. Många kramar Kristina

Vintage House sa...

Hej
så otroligt varmt och mysig du har fått det och härligt att ha sådan stämningshöjare...
kram
sandra

Trädgården på Höjden... sa...

En sådan där vacker gammal kakelugn som sprakar och värmer och är sååååååå mysig - DET hade jag gärna också haft här hemma på Höjden. Kanske kan det bli en variant så småningom.

Ikväll är sista julkonserten avklarad med ca 70 medverkande elever som sjöng och spelade så vackert. Nu en mycket trött fröken som ska försöka samla krafter så att jag orkar hjälpa tomten med julklappsbestyren i morgon.

Hälsar Åsa

Miss 80's sa...

Så fantastiskt fint du har fått det. Håller med övriga: man kan verkligen inte tro att du är nyinflyttad. Det är så vackert och trivsamt. Ja, du har verkligen "tumme" för inredning!

Jag tar det lugnt med julförberedelserna. Inget överdåd, vare sig när det gäller maten eller pyntet. I ett gammalt hus (som jag också har) tycker jag gammaldags halmfigurer och granriskransar fungerar bra. Inga porslinstomtar här inte! :)

Kamomilla sa...

Jag har nog aldrig varit såhär flegmatisk inför julen förut. Kämpar på så gott det går, men det här nörkret gör mig nog lite oförmögen att ta itu med saker..
Känns inte som den där magiska julförtrollningen alls skulle infinna sig.. :( Det har regnat kopiösä mängder. Skulle det varit snö, hade det väl varit ett 2 meter tjockt snötäcke.

Vida sa...

ja visst är det gott med sprakande eldar både ute och inne;) och vad härligt att du har en vedspis..måste vara ljuvligt att elda i ;))

här är enbärssillen klar, huset städat julgåvorna inhandlade..jepp nu kan julen komma när den vill;))

VidaglömdeErnst??
fårtittakl24istället

Eleonora sa...

Vilket vackert blickfång med hyacinterna i Waldemarsuddekrukan!
I morgon blir det en tur för inköp av glögg och vin och litet postärenden, på onsdag fixar jag litet med maten som ska upp på julbordet. Sen blir det varlig städning, julpyssel till julmusik med litet smågodis och ett glas vitt. Sakta men säkert ska allt bli färdigt i god tid. Ha det gott Lisa och kram.

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Kakelugn och vedspis, du har så mysigt. Jag är klar med alla klappar men har inte städat eller handlat julmat. Imorgon är jag ledig hela dagen då börjar det...
Kramar
AnnaMaria