söndag 11 december 2011

Tredje advent

Redan tredje advent, men man har svårt att tro det när man tittar ut just nu och ser solen lysa över de gröna åkrarna...


Jag börjar långsamt landa här i nya huset - nu när jag äntligen börjat komma i ordning. Jag trivs förstås alltmer för varje dag som går....


Igår blev det mycket nobel på TV och under tiden tände jag en brasa i sovrummet för första gången! Där har varit lite kyligt och jag ville värma upp ordentligt och det blev verkligen varmt och gosigt och vilken skön känsla av att ha en brasa som sprakar och värmer invid sängen....åh, så skönt! Kakelugnen är fortfarnde ljummen!

Vad gör ni på tredje advent?
Här blir det lugna livet, med promenad i solen och lite småpyssel hemma - ingen stress här längre!

Ha en härlig söndag!

23 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Kakelugn i sovrummet, wow!! Vilka frukostar du kan njuta av där under jul. Om jag hinner ska jag gå till skogen idag och hämta hem lite ris, man vet ju aldrig när snön kommer.
Ha en mysig söndag
Kramar
AnnaMaria

Solstrimmor sa...

Vilken lycka att ha en kakelugn i sovrummet... som dessutom går att elda i! Men det är synd om er som inte har nån snö! Hoppas den kommer snart... i lagom mängd!

Tack för dina rara ord om min julheader! Ja, nu är den centrerad, jag gick in i HTML-koderna och la in en kod som jag hittade genom att söka på "centrera header blogspot"... och den fungerade! Men bilden täcker ju fortfarande inte... men men, man kan ju inte få allt, eller hur;)?

Här skiner solen just nu och vi ska snart bege oss till en liten ettåring på kalas, hon fyller år på julafton!

Kram Eva-Mari

Vitt hus med svarta knutar sa...

Idag ska vi ha födelsedagskalas, så det är väl bäst att jag ser över de sista bestyren=)

Sååå mysigt att kunna tända en brasa i kakelugnen, känna värmen och höra hur det sprakar.

Önskar dig en fin tredje advent!
Kram,
Regina

kulturkurs för seniorer sa...

Ljuvligt att ha en kakaleugn i sovrummet. Mysfaktor av högsta ragn. Efter gårdagens nobelfest så blir det lugna gatan idag. Kram
Kulturdamen Kristina

Gullevi sa...

Du verkar kunna konsten att gå ner i varv och njuta. Kanske har jag blivit bättre på det med åren, men det är fortfarande många måsten som jag vill uppfylla. Idag blir det lite shopping och påfyllning av julklapparna. Ha så skönt i ditt fina hus som du inrett med så god smak. Kram till dej.

gamla skolan sa...

ÅH ! Så mysigt att ha en kakelugn i sovrummet !! Och vacker är den också .
Önskar dig en mysig adventssöndag !
Kramar // Susanne ♥

Maud sa...

Så vacker och ombonat du har fått det ... Så många vackra saker...härligt med den gamla luciakronan...och en kakelugn är ju alldeles underbart...
Ha det gott!
Kram Maud

Nygammalt sa...

Hej Lisa!
Stort grattis till ditt nya hem och blogg! Så fantastiskt mysigt du har det, kan tänka mig att du trivs där även om du kanske inte har hunnit bo in dig alltför länge.
Önskar dig en mysig 3:e advent!
Kram.

Monica sa...

Det måste vara underbart att ha en kakelugn i sovrummet!
Både ljuset, värmen och knastret från elden, man blir ju sömnig bara men tänker på det...
Ha en skön adventskväll!
Kram, Monica

STENLYCKA sa...

Vilken lyx att ha kakelugn i sovrummet!
Här har det varit en lugn dag efter adventskalaset i går. Du fick beröm för din idé med pepparkakshjärtana till glöggen, det gick hem bland våra gäster.
Önskar dig allt gott!
Kram Raina

Fröken Grön sa...

Vilken dröm att få ha en kakelugn i sovrummet! Fast kanske tur att vi inte har det, för då skulle jag nog ha ännu svårare att ta mig upp...

Tredje advent har vi mest vilat upp oss efter att ha tillbringat ett hektiskt dygn i Malmö. Kul att insupa lite storstadsatmosfär, men åhh så skönt att få åka hem till lugnet igen!

Må så gott!
/Anna-Karin

Tinas bo sa...

WOW!!
Vilken dröm att ha kakelugn i sovrummet!!!
Fy fagerlund vad avis jag blev nu!! :))

Ha en mysig adventskväll
Kraam Tina

Evelina sa...

Önskar dig en mysig 3:dje advent!
Kram Evelina

M/S Design sa...

Det ser riktigt mysigt ut i sovrummet! härligt med en brasa.
Promenerat och varit ute och huggit gran med min svärdotter.
Mariana

Viola sa...

Här haver man jobbat :) och nu är det fåtöljen som gäller, T har redan åkt upp till storstan så det är Malte och jag i ljusets sken...mysigt med brasa..förstår att du trivs i rara huset, ha en skön kväll, kram

Änglar & Hjärtan sa...

Så härligt med brasa i sovrummet! Och så skönt att du kan ta dagen som den kommer! Önskar dig en härligt vecka och en fortsatt trevlig tredje advent!

kram Alexandra

Vida sa...

så gott du har det..trivselfaktorn är hög förstår man av dina bilder;)

kakelugn i sovrummet..himla gott;)) jag har min i vardagsrummet men ser ljusspelet från elden från sovrummet;)) känner värmen och hör det goa sprakandet;))

Vidaköksregionerkram

Vardaxlyx sa...

Kakelugn är ju bara såå fint! Önskar jag själv hade en eller två ;-)
Massa adventskramar!

Nellie sa...

Vad jag är avis på dina fina kakelugnar!! Ser så mysigt ut och de är verkligen jättefina. Här hemma har det inte varit så mycket adventsmys ännu. Ska strax stänga av datorn, och gå ner och fika lite med de andra. Jag har ställt till ordentligt i matsalen, så där har jag nog att göra resten av veckan. Lite galet så här i juletid kanske...

Kamomilla sa...

Mysigt hos dig- kakelugn och värmande eld är hur mysigt som helst!!
Här har vi firat mamma som fyllde 70 idag! Nu när kalaset är avklarat kan jag börja tänka mer på julen :)

Vintage House sa...

Hej
har varit och hälsat på en god vän..
Så vacker bild med kakelugnen i sovrummet förstår att du njuter....
kram
sandra

Livsnjutaren sa...

Så underbart det låter. Jag saknar verkligen brasa i sovrummet. Det hade vi i vårt enorma hus jag bodde i i mitt gifta liv. Nu drömmer jag om att kunna få in en braskamin i Tv-rummet. Gneta och spara är det som gäller. Kram/Fia.

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Vilken fin header du gjort !!

Fantastiskt vad du har kommit i ordning , på bilderna du visar ser du ut som du alltid har bott där . Så mysigt och hemtrevlig , en underbar känsla har du fått till !!
Vi bakade och städade hela dagen igår , hade tänkt få upp granen med men Lilla Loppan var så trött så vi sparade på det .

Ha en fin vecka !!

Kraam/Lotta