torsdag 9 oktober 2014

På balkongen


Snöflingan har börjat blomma och växer nästan hysteriskt, efter att jag flyttade den från entrén. Diamond frost hänger också med i bakgrunden...
Födelsedagsblomman, som jag fick i maj, växer ständigt, men pelargonen har nog slutat blomma...
En murgröna på tillväxt står kvar på hyllan, och björkriskransen hänger också med från i påskas!

Snart måste nog växterna bytas ut, men det är svårt så länge man ser att de trivs.
Hur gör ni med era utekrukväxter? Har ni bytt ut dem, och i så fall till vad?

Ruggig torsdag med regn och lite kyla. Det blir en innedag.

Ha en fin torsdag!

11 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Ja nu ser ju inte mina uteväxter ut så, då skulle jag aldrig byta. Just nu är det mest tomma krukor här, har bara blivit så. Sommaren dröjer sig kvar på din balkong, jättevackert!
Kramar/AM

Mejrams! sa...

Men så fin den är med sina vita blommor. Den kanske tror det är sommar än men den får du njuta av. Ja, här har det blivit höst i krukorna, de få jag har blev det litet klockljung i. Kram Merja

Solstrimmor sa...

Det verkar som om blommorna får ett andra liv såhär på hösten! Se bara på din Snöflinga, vilka stora blommor den har fått! Sista chansen kanske de tänker? Så fint!

Här är urtrist idag, regn och höstvindar och jag har sovit middag under filten 1,5 timme! Nu blir det en kopp starkt kaffe och några sidor i min bok.

Hoppas din torsdag är bra... kanske befinner du dig under en filt du med?

Kramar från Eva-Mari

Snäckskalsdalen. sa...

Det är underligt för det sätter igång att växa som bara den nu och dina växter är otroligt fina! Då kan man inte ta bort dom. Jag brukar göra som så att jag tar lite tall- och granris och sticker ner när det blir kallare och växterna ännu är fina. Sen när växterna angrips (!) av frosten klipper jag bort dom och riset får vara kvar och kanske kompletterar jag med något nytt då....enklast möjliga.
Agneta kram

Villa Vinkelhaken sa...

Så fint du har det! :)

Kram Jenny

Ann Kåge sa...

Dina växter verkar stortrivas på din balkong. Din snöflinga är så vacker och liknar ett vitt vattenfall. Bara njut av allt det vackra tills du inte vågar ha dem ute längre. Köpte i veckan en ljusrosa ljung till entré dörren allt det andra har fått komma in.
En riktigt skön helg till dig!
Kram Ann

Monica sa...

Så fint det är med klängväxterna som slingrar i hyllan! Så snyggt!
Vi har en silverek, som står i en kruka på terrassen, och den stod där hela förra vintern och står där än - och bara växer! Den får stå kvar.
Ha det gott, kram, Monica

G:a Affären sa...

Snöflinga är en helt ny växt för mig, men vacker är den. I går tömde jag de flesta krukorna där ute, så tomt det blev. I några har jag mossa av olika slag med någon gren, och så ljung i en kruka på trappan. Men, det känns tomt och futtigt.
Och många träd har tappat sina löv, den här tiden känns så mörk och kal, tills snön kommer.

Önskar dig en fin söndag!
Kramar
Cia

G:a Affären sa...

Måste kika in igen och berätta hur tokigt jag för en tid sedan läste din kommentar. Jag fattade först att du var ute och tränade bilkörning, i fullmåne! "Körövning"!

Kramar
Cia

M/S Design sa...

Så fint det blommar!
Mina får vara kvar ute speciellt murgrönorna som brukar kunna vara fina hela vintern, dom som dör ersätter jag på våren.
Kram
Mariana

angie sa...

danke für die schönen bilder und inspirationen, liebe grüße von angie aus deutschland