tisdag 31 maj 2016

Fem år sedan...

 ...som jag flyttade från Stockholm och blev en "lantis".
Jag förstår inte vart tiden tagit vägen. Det är dagar som dessa, som jag förstår allra mest varför jag flyttade, nåja, inte bara förstås, men det vackra just nu på torpet, där kaprifolen blommar...


...och grannens trädpion som slagit ut, ja det är en försommarfest utan like! Min trädgård är ljuvlig just nu!
Visst saknar jag Stockholm ibland, men aldrig på våren och sommaren. Vintrarna kan väl ibland vara lite sega här på landet, men det finns så mycket annat man kan göra inomhus och jag njuter av närheten till naturen alla årstider, men mest nu förstås.

HÄR kan du läsa om hur jag hade det för fem år sedan.

Strålande dag och idag blir det torpliv hela dagen. Gräset måste klippas efter regnet som vi (tack och lov) har fått förra veckan och i helgen.

Ha en härlig tisdag!

9 kommentarer:

Meta sa...

Jo det är nog alltid så att man saknar en bit av det man haft tidigare men det är ju inte längre än att du kan åka till Stockholm och turista lite då och då.Mest kanske på vintern då. D har det verkligen fint på Torpet så jag kan förstå att du helst är där i sommarvärmen vi har nu. Vi har inget regn fått så det får vi göra själva nu.
Ha det gott i veckan
Kram Meta

Snäckskalsdalen. sa...

Alltså. Nu tror jag du skojar med oss alla! 5 år! No way! Har du räknat rätt???? Jag blir nästan rädd, hur fort går tiden.......skrämmande.
Och jag håller med, vintern på landet har jag nog tröttnat på lite, det är segt, i alla fall som den senaste hösten och vintern var.....jag har sagt här att inte en vinter till. Vad jag menar med det har jag ingen aning om dock! Och några förslag har jag inte heller......det ordnar sig nog! Och man har det ju bra så egentligen ska jag inte klaga....men.....
Kramar

Solstrimmor sa...

Grattis Lisa till ditt kloka beslut. Stockholm kan man alltid besöka emellanåt, det är roligt, men skönt att åka därifrån när man fått nog. Kan tro att torpträdgården står i sitt vackraste flor just nu. Nu hoppas vi att det vackra vädret består ett tag. Njut vidare!

Kramar från Eva-Mari

Meta sa...

Vi har jättemycket här skulle nog kunna skicka till dig, borde gå, Om du vill.
Kram Meta

House and Garden by Bia sa...

Ja visst är det härlig med landet på sommaren !!...men för första gången på många år så längtar jag inte nämnvärt efter att flytta ut...men det är kanske för att jag skaffat växthuset...trivs jättebra där inne...men det är klart vi ska flytta ut snart...det känns alltid mysigt att komma dit varje år...när vi väl är där ;)...du har det så mysigt på ditt torp så jag förstår att du trivs där ;)
Kramis bia

Monica sa...

Tänk att det gått 5 år sedan du flyttade! Jag minns det ju så väl. Vi har känt varandra länge nu! Roligt!
Du har ju verkligen hittat ett drömställe så nära ditt älskade torp, så det var ju en lyckad flytt!
Må så gott, min vän!
Kram, Monica

Snäckskalsdalen. sa...

Hej igen!
Det är bara så typiskt mig, jag glömde ju skriva att pinnarna skall bli Änglatrumpeter! Går jag in och skriver till det så blir det en enda röra på bilder och text, jag provade en gång, så jag vill inte göra om det!
Kramar i värmen

Erikslundsliv sa...

Så kul ändå att du verkar trivas bra som "lantis"!
Det är väl inte så svårt att trivas där du bor, du har så fint överallt både inne och ute!
Ljuvliga bilder visar du som alltid!
Ha det gott i solen!
Kram, Ann

Gail sa...

wow time flies Lisa ! it's a perfect time of year right now with the garden blooming lovely !
Gail x