måndag 25 mars 2019

Våren knackar på

 
Solen inbjuder verkligen till trädgårdsarbete på torpet och under lördagen var det dags att börja städa där på allvar. Några timmar blev det i blåsten, för det blåste otroligt mycket, men så skönt i solen där det var lä. Krokusarna blommar för fullt och scillan börjar också komma nu. Trädgårdsarbetet lär fortsätta framöver.

 
 En liten påminnelse om att det snart är påsk, vid min entré, nåja, den är ju sen i år, men det hindrar ju inte att man börjar lite smått. De små tete a tete-erna slår väl ut när det blir lite varmare. Lite mera påskpynt blir det nog denna vecka.

 
Igår dukade jag upp till en liten vårlunch för min bror med fru, som kom på besök. Det blev en härlig eftermiddag i mitt soliga kök. Vi åt laxgryta och efteråt ananaspaj till kaffet.

 
Ett stort fång tulpaner med blåbärsris fick jag av gästerna.

Ja, våren knackar verkligen på nu och det ska visst bli många plusgrader i veckan som kommer. Just idag sopas grus från gatorna här och det dammar väldigt - precis som det ska vara på våren.

Ha en härlig sista marsvecka!

4 kommentarer:

Monica sa...

Vilka, absolut underbara, tulpaner du fick! Färgen är helt fantastisk och fin form har dom också! Så trevligt det låter med lunch i ditt soliga kök!
jag var ute och började gödsla rabatter igår, men idag var det så mulet och vått på förmiddagen, så idag blev det inget trädgårdsjobb.
Ha det så bra, kramar, Monica

Rämmengården sa...

Fina tulpaner. Helt underbart att våren ser ut att vara på gång även här 😃 ha det fin kram från Nina

Solstrimmor sa...

Hoppas verkligen våren stannar nu! Här håller snön på att försvinna och jag kan gå s m å promenader och få känna mig som människa igen. Så tacksam att det gått så bra. Tänk så förmånligt vi har det som kan få en reservdel när en led är utsliten!

Så fint du dukat för dina gäster och god mat har du bjudit på. Men du... den där ananaspajen har du skrivit om förut så jag förstår att det är en favorit... kan du tänka dig att dela med dig av receptet? Den låter onekligen god.

Glad vår Lisa och hoppas du får härliga dagar på ditt torp.
Kramar från Eva-Mari

Annica sa...

Hurra för våren!
Den är verkligen på gång nu, trots att snön ligger tjock på delar av min gräsmatta... Men krokus och snödroppar kikar fram och fåglarna sjunger vårsånger!
Kram
Annica