torsdag 3 oktober 2019

SISTA SOMMARBLOMMORNA


 Idag plockade jag blåklockor och en rosenskära fick också hänga med.  Det börjar bli riktigt snålt med blommor nu och varken flox, eller rosor finns kvar. Jag håller fortfarande på och trädgårdsstädar på torpet och i veckan klippte jag ner kaprifolen som slingrar på uteplatsen. Jag kunde inte låta de få blommorna åka med i soporna. Petuniorna kommer  att försvinna vid nästa krafttag. 
Riktigt ruggigt ute idag och man kan se regnet i överkant på bilden, samt fotografen som hukar bakom kameran....Här är min jättekruka med diverse sommarblommor - tvillingsporre, dubbel blå snöflinga (tror jag de heter), samt en afrikansk prästkrage. De får väl stå tills frosten tar dem. Så svårt att slänga blommor som blommar.Bland pelargonerna inne i torpköket står även fikonträdet. Flera fikon på och jag hoppas ju att de mognar denna gång. 

Nu kommer jag att vara inne resten av dagen för det blåser isvindar ute och bara några få plusgrader. 
Jag ska rensa lite svamp efter gårdagens skogspromenad, inga mängder, men ändå.

Tack för rara kommentarer ni ger mej!
Ha en fin kväll!

4 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Så vackert med kaprifolen i vas, älskar dessa slingor! Synd att skrota de vackra petuniorna, men jag vet hur hemska de är när de frusit. Hoppas du får smaka fikonen denna gång, det verkar lovande.
Tänk, nu är mina köksfönster putsade, yes! Om du tror att jag putsar två ggr per år tror du fel. Säkert var det våren -18 det skedde senast. Jag skäms. Men nästa vecka tar jag några till... hoppas jag!

Trevlig helg till dig Lisa och tack själv för alla fina kommentarer!
Kramar från Eva-Mari

HWIT BLOGG sa...

Isiga vindar här också! Hösten kom fort! Jag har inte hunnit få in mina fikon och olivträd än heller, vart tar tiden vägen???
Kram från Titti

Mormorstorp sa...

Så fint det blommar! Det är sorgligt att slänga sommarblommorna, jag har flera krukor kvar som blommar så fint. Men snart tar väl frosten dem och då finns det ju ingen återvändo...

Ha en fin söndagkväll!
Kram Annica

Monica sa...

Ja, nu får man glädja sig åt varje liten blomma som finns kvar! Vi kom hem från Kreta nu i eftermiddags och hann se att gräset vuxit rejält och att barren fallit i drivor!
Kram, Monica