torsdag 28 november 2019

En doft av julen


I hyacintlådan blommar det och doftar! Ja, det doftar verkligen 
jul hemma nu, även om just denna sorten doftar svagt, men så lagom juligt!Alldeles nyss blev adventsstaken klar. Det blir den vanliga, men i år blir det handstöpta ljus, som legat i lådan i flera år nu. Synd att inte använda, tänkte jag.Stjärnor och stakar är på plats. Här är vardagsrummet, med två små stakar och en stor stjärna. Ni ser novemberljuset utanför - ingen hit direkt, men det ska visst bli kallare och klarare! Hoppas!  En stjärna i ett av köksfönstren och nu är allt på plats, precis som det ska och det blir gärna en upprepning av föregående år, men så ska det väl vara den här tiden. 

Annars sjungs det julsånger, och repeteras körsång för hela slanten nu och imorgon är det föreställning med teatergänget, om Ruben Nilsson, en välkänd poet, konstnär och vissångare från förr.

Ha en riktigt skön första adventshelg!

Tusen tack för allt bifall i förra inlägget om den fina novemberdikten! Jag lovar att hälsa poetissan!

6 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Önskar du hade det lika vitt och vackert utanför dina fönster som jag har nu. Det har äntligen snöat och jag hoppas det får ligga kvar och inte töa bort som det gjorde tidigare. Jag håller med dig, advent är hyacintdoft! Och vad jag tycker om dina hemstöpta ljus!
Kan tro att du har mycket att göra denna tid. Men du får lön för mödan med att glädja så många med julens sånger. Hoppas du får en fin advent och lycka till med teatergänget, så kul det verkar!

Kramar från Eva-Mari

Rämmengården sa...

En underbar tid nu! Vill önska dig en riktigt trevlig helg och en riktigt mysig första advent kram Nina

HWIT BLOGG sa...

Grådis, regn, snö och idag SOL! Rena aprilvädret ju :)
Önskar dig en mysig advent...
Kram från Titti

Monica sa...

Ja, jag kan bara hålla med tidigare kommentatorer - hyacintdoft är verkligen jul! Så fint du har gjort hemma hos dig! Här har vi burit in alla ljusstakar och stjärnor från förrådet, men givetvis var det några lampor som inte fungerade, så nu är maken iväg och köper nya...Och visst ska det se ut som det brukar till jul!
Så härligt med julsånger, önskar att jag bodde närmare, så att jag kunde gå och lyssna! Vi brukar gå på någon julkonsert varje år och det är liksom början på julen!
Ha det gott, kramar, Monica

Bettys beundran sa...

Så bra att du tog de handstöpta ljusen. har själv ett tregrens ljus som jag stöpt, förra året blev det inte tänt men det ska det bli i år. Klart att man ska använda det man har. Fin dikt.

Barwitzki sa...

Nydelig adventsstemning til deg. Takk for vakre bilder.
Vi har mange lys uten... lys på tree, lysstjerner og lys i vinduet...
glede overalt. Heligvis vi har to dager mange solen... moro.
God advent. Hilsene fra Viola