lördag 21 december 2019

Jullov

Nu tar jag jullov! Efter flera veckors intensivt arbete är det äntligen dags att varva ner. Det känns så skönt! 


Igår hade jag en liten bjudning för några av mina vänner. Jag dukade, som vanligt i mitt kök och det blev en saffransdoftande fisksoppa, som blev mycket uppskattad.


 En äppelkaka till kaffet och sedan lite förfriskningar i "salongen" efteråt. En härlig kväll hade vi och just nu är disken avslutad också. Jag njuter av den ljuvliga bukett med snittblommor som jag fick av min Damkör i torsdags, efter en lyckad julkonsert. 


En bild på vår scen som vår otroligt skicklliga scengrupp har arrangerat! De överträffar sej själva varje år. I år hade vi sagotema, som kanske syns här. 

Idag vaknade jag upp till ännu en dimmig och grå dag, men i morgon är det ju vintersolståndet, så nu vänder det och vi kan vänta oss lite ljusare och längre dagar. 
Hoppas att ni alla har det gott och inte stressar så här dagarna före jul. Själv har jag stressat klart nu.

Önskar er fina, njutbara dagar!

3 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Så härligt att du har jullov nu! Det har jag också. Skönt att köreriet är avklarat och som jag förstår blev det uppskattat. Därav finbuketten.

Mysigt med en vänbjudning, och saffransfisksoppa, så himla gott. Trivsamt att hinna prata med varandra och bli förfriskad i salongen! Men nog saknar man en diskmaskin efteråt.

Ha en fin fjärde advent i lugn och ro nu.
Kramar från Eva-Mari

Annica sa...

Så himla mysigt med små bjudningar, mera sånt! Och inte för avancerande kalas, en härlig fisksoppa låter ju underbart!
Dagarna är gråa och vi får nog ställa in oss på en grön (grå) jul detta år.

Kram och en riktigt skön och God Jul!
/Annica

Monica sa...

Så mysigt du har dukat till din bjudning och saffransdoftande fisksoppa låter härligt! Lite juligt med saffranet! Vi ska ha yngsta dottern med familj här på middag imorgon och till dessert har jag gjort saffransparfait, som ska serveras med hallonsås - lite juligt där också!
Det ser verkligen sagolikt ut på din körscen och det lät säkert sagolikt också! Körsång är både roligt att sjunga och att lyssna på! Vilken vacker bukett du fick!
Ha det så gott, kramar, Monica