måndag 6 januari 2020

Trettondag


Det är Trettondagen och årets första tulpaner har slagit ut och det känns liiiite som en svag våraning ändå. 
Vetskapen om att dagarna blir några minuter längre för varje dag känns också positivt och gott.Igår blev det en promenad bort till torpet och jag klippte av några körsbärskvistar. 
Det brukar väl dröja ca. 14 dagar innan de slår ut denna tid. Det är ändå härligt att tjuvstarta våren lite, även om jag längtar efter vintern och snön. (lite lagom i alla fall).Blåbärsriset har stått innan jul, men nu har det slagit ut. Det får bli nya kvistar från skogen idag.

Sista röda dagen idag och det är söndag trots att det är måndag. Nästa röda dag blir den 10 april, då är det långfredag.

Vi har ännu ingen vinter här, allt är grönt. Sent igår kväll lade sej ett tunt snötäcke, som snabbt försvann och idag är allt lika grönt igen. En märklig "ickevinter" är det, men vi har hela januari och februari framför oss och mycket kan hända med vädret ännu. Det känns ändå lite onaturligt att inte ha någon snö.

En fin fortsättning på januari önskar jag er som tittar in.

3 kommentarer:

Monica sa...

Åh, du har redan hunnit med att ta in tulpaner! Här är alla juleljusen kvar i fönstren, men idag ska jag nog plocka ner dem och ta bort de få julprydnader vi har uppe. Sen blir det tulpaner! Så härligt att kunna gå ut och plocka blåbärsris! Här får vi köpa det för dyra pengar!
Tänk att jag har en precis likadan bringare som du har körsbärskvistarna i. Det var mina föräldrars, så den är ju rätt gammal! Såå söt!
Gråväder här idag, men jag ska strax ge mig ut på min promenad...
Ha det gott, kramar, Monica

Annica sa...

Härligt med tulpaner och blåbärsris. Lite snö längtar en kanske efter, men det ser inte så ut i "väderapparna". Skönt ändå att vintern inte blir så lång som om snön kommit i november... :)

Kram och god fortsättning!
Annica

HWIT BLOGG sa...

Nu kan man verkligen frossa i tulpaner! Grått o varmt här också...ingen större vinterfeeling :)
Kram från Titti