måndag 17 augusti 2020

Hetta och slottsutflykt


Jag vattnar mina växter både på balkongen och på torpet. Så ser min vardag ut just nu. Dagarna ser ungefär likadana ut och kretsar mycket kring just vattningen. 
Pensépelargonen står vid min entré och har verkligen hållit måttet hela sommaren. Så vacker den har varit, men nu börjar den kanske se liiiiite trött ut trots allt...


Kvällarna på balkongen är ljuvliga! Så skön temperatur då. Här med ett glas rosé i lördags efter grillningen på gården med grannarna. Svalkande och så skönt! Några favoritrosor - White Nights från torpet får hänga med här. 


 På torpet hänger den jättelika Petunian, som jag fick av min farbror i födelsedagspresent! Den växer enormt och kräver massor av vatten. Hoppas att kroken håller!  Vacker är den! 

+

 Idag fick jag nog av all hetta och torka och styrde kosan mot havet/slottet som ligger ganska nära. Bara några kilometer dit från där jag bor. Att få promenera vid havet med lite svalkande havsvindar var såååå skönt! Det var ännu en dag med +30 grader och gassande sol! 


Saltmättade vindar från havsviken vid slottet! Så skönt och svalkande och jag kan promenera utan att flyta bort! 


 Ett litet kapell där det gärna hålls bröllop, men idag var det riktigt tomt och skönt på detta vackra ställe vid vattnet.


Underbart skönt!
Dagarna avlöser varandra med en vidrig hetta med +30 grader varje dag, och inget regn sedan den 30 juli, nej, inte en droppe har vi fått! Ingen sommar jag drömmer om även om jag ser bilder på sociala medier med badande människor och solnedgångar. 

En hemsk värme är det och jag lider med min trädgård!
Väldigt stora temperaturskillnader på natten och dimma på morgnarna gör att det ändå kanske blir lite dagg för växterna!
Nej, jag njuter inte av denna värme och torka, jag tycker den är rent vidrig och jag lever för kvällar och morgnar!

Under de 24 år som jag haft torpet har jag aldrig upplevt liknande somrar där det dag ut och dag in är så hett att man knappt kan vara ute. Jag tror det började 2018 med den hemska och heta sommaren när vi hade sol och torka i hela tre månader! Sen har det bara fortsatt - torka och sol dag ut och dag in och värmen består. Regnet når aldrig hit! 

Jag hoppas innerligt att denna torka och värme snart är över och att vi snart får uppleva klara och sköna höstdagar. 


4 kommentarer:

Monica sa...

Det är samma här: Vattnande och vattnande! På dagen med vattenkannor och efter 22 på kvällen med vattenspridare. Men torrt är det ändå, som hos dig.
Vi har ju fördelen att bo nära havet, så jag går ner och badar all vardagar; på helgerna har det varit för mycket folk på stranden.
Din petunia är ju fantastisk - vilken blomning!
Vilken härlig utflykt till slottet vid havet du gjorde! Vilket slott är det?
Ja, den här värmen gillar jag inte heller, man kan ju inte röra sig utan att svettas floder...
Vi får hoppas att det snart blir svalare!
Må så gott det går, så länge, kram från mig!
Monica

Solstrimmor sa...

Vilken härlig promenad vid slottet, så fin miljö att beskåda och svalkan från havsbrisen behövs dessa varma dagar. Hoppas ni snart får regn!

Åh, denna pensépelargon! Jag fick inte tag på någon detta året, förra årets minns jag med glädje. Gillar växter som inte ger upp! Och petunian går minsann inte av för hackor... vilken bra present!

Vi har inte haft någon dag med 30+ men snudd på. Nu räcker det med hetta. Jag vill ha mer uthärdliga temperaturer, helst sådär runt 21-22. Nu får jag ju inte välja men vi går mot hösten och jag gläds! Du också som jag tror.

Ha en fin dag och ta en extra sniff på din underbara White Nights!
Kramar från Eva-Mari

Evas Pyssel sa...

Vilken enormt vacker petunia du har !! Denna tacksamma blomma. Och pensepelargonen är också rasande vacker. I år har jag sått egna petunior av samlade frön, men de plantorna blir inte lika frodiga som köpta.
Håller med dig att värmen är lite för tuff för oss och våra trädgårdar. Gräsmattan är helt gul men tomaterna är en glädje.
Hoppas på mer dräglig temperatur. Just nu är det lite svalare här faktiskt.
Ha det fint önskar Eva

HWIT BLOGG sa...

Oj vilken petunia! Wow! Ja denna sommar har slagit alla värmerekord...lite för bra. Vilken härlig utflykt du gjorde, jättefina bilder!
Lite mulet här idag, tack och lov! Man kan andas igen :)
Kram från Titti