torsdag 15 oktober 2020

Årstidsväxling


Nu är det verkligen ett faktum att hösten tagit över helt.

Uteblommorna på torpet är inplockade och nästan hela torpköket är fullt. Fuchsian fick jag klippa ner, och det skar i hjärtat att behöva slänga dessa konstverk! 

En hel del vinteräpplen blev det också, kanske som tröst. 


Blåklockorna i trädgården vill inte ge sej efter allt regn vi äntligen har fått. De blommar om! Den absolut sista rosen - New Dawn som har blommat rikligt. Det finns en del knoppar, men jag tror kylan blir för svår.Äntligen har trattisarna kommit även hit. En rejäl skörd blev det, som också har torkats. Härligt med dessa svampar som hör hösten till. De är sena i år och det lär komma flera. Jag tog hem några höstanemoner som gått i frö och tänkte att de skulle hålla sej lite hårda och mörka, men bara efter några timmar börjar de spricka ut med sina ulliga frön. Nåja, jag låter dem hållas. Kameran vägrar visa den rätta färgen på min aquablåa vägg!

Njut av oktoberljuset!

3 kommentarer:

Monica sa...

Ett riktigt höstigt inlägg från dig idag! Visst är det jobbigt att klippa bort blommor, men ibland måste man. Maken har tagit in två av våra änglatrumpeter idag och då var han tvungen att ta bort både blommor och blad och skära ner dem.
Två återstår, men de står i så stora krukor att vi måste ha hjälp att bära in dem...
Mina höstanemoner blommar än, men så fint det blev med de torkade fröna; tack för tipset!
Och vilken lycka att hitta så mycket trattkantareller!
Ha det gott, kram, Monica

Solstrimmor sa...

Nog skär det i hjärtat när man måste beskära växter som fortfarande blommar! Men ett måste. Jag trasslade ut svartögat ur spaljé och kattnät i fredags och tog med mig hela bibban till dotter Annas kompost. Kunde inte slänga dem i soptunnan här... ett värdigt slut ville jag ge den som tack för att den blommat så fint hela sommaren. Nu blev det väldigt kalt på balkongen.
Vilken fin skörd av trattisar! Jag fick ju ett plock av en vän men de var både regnvåta och stooora... jag gillar de små bäst. Men det var hursomhelst snällt och även om det tog längre tid att torka dem så är de nu klara och det blev en stor glasburk full.
Fint med höstanemonfrökapslarna i burken!

Ha en fin hösthelg nu.
Kramar från Eva-Mari

HWIT BLOGG sa...

Ja nu är det höst...på alla sätt. Det är bara att gilla läget. Härligt inlägg och härliga bilder du bjuder på Lisa!
Kram från Titti