fredag 22 januari 2021

Januarivår?


Pärlhyacinterna fick en väldig fart i krukan så de fick hamna i vas. Vårkänsla blev det direkt! 

All snö har smält bort efter ihärdigt regnande häromdagen och vi har mildväder igen. Väldigt gråtunga dagar, men precis innan solen går ned kommer det en liiiiiiten stimma mellan molnen och himlen blir förunderligt röd! Här är utsikten från min balkong härom dagen. Borta på torpet sticker lökarna upp och tror väl att det är dags snart...och man vet ju aldrig.Torpträdgården i vila utan snö igen och här ser man hur nära mina grannar bor.  Julstakarna är borta och pelargonerna står kvar i duschen, men kommer snart att åka fram på bordet för att få lite ljus. Just här tittar solen in några sekunder.

Utomhus är det riktigt blött och lerigt, annars kunde man ju snart börja med vårbruket.  Tankarna har ändå börjat snurra kring sommarblommor och frön som ska inköpas. Härlig känsla! 

(Den gröna lilla skålen i förra inlägget är keramik och kommer från Anette Berglund - klicka här)

Ha en fin och skön helg!

3 kommentarer:

Monica sa...

Lustigt att både du och jag hade lite vårkänsla i våra senaste inlägg. Det SER väldigt "vårigt" ut på din bild från torpet!
Roligt att få se tomten lite på håll!
Bor dina grannar där året om? Det ser ju ut att vara ett lite större hus.
Ha en skön fredagskväll, kramar, Monica

Solstrimmor sa...

Älskade pärlhyacinter! Förebud om vår. Trist med plusgrader som tar bort snön. Här var så vackert, nu är det blötsnö och klafs. Suck. Men idag ska visst solen skina. Då kanske det känns som vår?

Underbar skål i förra inlägget. Ha det gott!
Kramar från Eva-Mari

HWIT BLOGG sa...

Ja så fort granen åkte ut så var det VÅR man ville få in :) Samma visa varje år :)
Det ser så mysigt och trivsamt ut hos dig, inspirerande!
Varm kram från Titti