torsdag 28 januari 2021

Solsken, lampor och snökanon


Äntligen har solen hittat in i mitt kök! Så härligt när den lyser upp även inomhus. Här hittade jag Ranunkler på ica.  Vilken skillnad det blir med allt när solen skiner! Lycka! 

Körsbärsblommorna från torpet har slagit ut och jag känner en föraning om våren. 


Flera dagar med sol, några minusgrader och lagom med snö. Jag har promenerat i min härliga skog och i lördags hade vi styrelsemöte i min kör, utomhus på torpet i solen, med både grillning och fika. En härlig dag med gemenskap.


Jag har hittat mina fönsterlampor på nätet, men måste skarva och greja med kontakterna. Jag har konstaterat att de jag en gång köpte har jag gett bort, så letandet har upphört. 

Jag hade tänkt åka in idag för att fixa sladdar, kontakter m.m. men...


 En envis snökanon har dragit in så jag väntar hellre än slirar de 2,5 milen in till stan. Här är min utsikt och det är vitt så långt ögat når.

Sköt om er och ha det gott! Snart är januari slut! 

5 kommentarer:

Monica sa...

Så härligt med solskenet och de fina ranunklerna!
Snygga lampor har du fått tag i också, det kommer att bli fint i fönstret! Jobbigt med sladdar och skarvar...
Klokt av dig, att inte köra i sådant väder, lamporna mår ju inte dåligt av att vänta. Vågar du dig in i affärer, det gör inte vi! Nu sprider viruset sig med full kraft igen. Så vi väntar på vaccinet, men det går långsamt, tycker jag!
Här har det också varit solsken idag, ingen snö, men halka...
Längtar till våren!
Kramar, Monica

HWIT BLOGG sa...

Underbar bukett och klokt av dig att stanna hemma! Jag hatar att köra bil när det är halt! Ja nu får vi hoppas på en tidig vår, eller hur?
Kram från Titti

Solstrimmor sa...

Söta lampor säger jag som alltid varit förtjust i alla varianter av skomakarlampor. Typiskt att det ska fattas saker när man helst vill hänga upp dem på direkten. Ni har nog mer snö än vi tror jag. Men kallt det har vi. Som det ska vara på vintern... så man får lääängta till våren. Och körsbärsblom. Redan februari så vi är på god väg. Får vi sen vaccinera oss så kanske det finns hopp om livet igen?

Önskar dig en fin tisdag.
Kramar från Eva-Mari

Evas Pyssel sa...

Likadant här. Man får tänka sig för innan man drar iväg 2 mil in till stan. Det gråtrista vädret har vi sett här också alltför många dagar. Det blir som en kick när solen tittar fram någon dag.
Ha det fint . Kram Eva

Bettys beundran sa...

Nu har du säkert fått ännu mer snö. Här - söder om S-holm har det snöat hela dagen och den lilla, lilla tomten är nu helt insnöad av allt det uppskottade, det är (ett litet problem - det finns större) svårt att hitta plats för all snö. Fina lampor hoppas du monterar och kopplar rätt.