fredag 15 januari 2021

Tulpaner, glädjeämne och lampdrömmar


Det är tulpanens dag och den förra buketten fick snart kastas eftersom knopparna torkade ihop direkt.Denna bukett får glädja mej i helgen. De verkar mera pålitliga och är redan stora och fluffiga!

Man får leta glädjeämnen nu så man inte deppar ihop totalt. Idag blev jag så glad när en väninna hörde av sej och vi pratade i flera timmar om allt vi har varit med om och vi har så mycket gemensamt bakåt i tiden. En sån sak - ett telefonsamtal kan göra mycket!

 


Idag har vi verkligen riktig vinter här. Ganska mycket snö och i morse var det -11 grader och kylan håller i sej. Riktigt kallt och vintrigt! Så skönt med riktig vinter, bara den inte överdriver! 

Idag ska fönsterljusstakar och stjärna bort och jag funderar då på vad som ska dit istället...Helst skulle jag vilja ha en Poulsen-lampa i fönstret! Ack, så vacker, men ack så dyr! Kanske blir det denna istället - från det blågula varuhuset! Nåja, planera och drömma kan man göra nu när ljuset ändå är på väg tillbaka! 

Ha det så bra ni bara kan och sköt om er!

5 kommentarer:

Bettys beundran sa...

Förstår att du vill ha den danska lampan men tycker att den svenska är lite lik. Äldsta barnbarnet är arkitekt och önskade sig en H Wegnerstol en äldre modell och fick det i födelsedagspresent. Ett av de yngre barnbarnen 9 år tittade fundersamt på oss och undrade - önskade hon sig en stol! Ja, det vill inte han ha tolkar vi det som.

Solstrimmor sa...

Vet du... jag har kommit till insikt att man ska förverkliga sina drömmar! Dyr eller inte, har du möjlighet... köp Poulsenlampan! Så glad du sen kommer att känna dig varje gång du tänder den! Men den snarlika blågula var snygg den med. Men inte LIKA SNYGG!

Ha en fortsatt glad Tulpanens dag!
Kramar från Eva-Mari

Monica sa...

Visst är PH-lamporna vackra! Vi har en PH-glaspendel över matbordet och 2 st "vanliga" PH-lampor över bardisken i käket!
Men jag skulle gärna ha en bordslampa i glas också...
Kallt har vi här också, -6 idag men ingen snö.
men tulpaner har jag också!
Må så gott och var rädd om dig!
Kramar, Monica

Bettys beundran sa...

Nu ser jag den lilla vackra porslinsasken på bordet, underbar färg och form. Gammal eller .....? Ser ut som W Kåge.

HWIT BLOGG sa...

En Poulsen-lampa skulle sitta fint :) Såå snygg men priset! Den från det blå/gula varuhuset ska jag köpa :)
Tack för tipset...
Söndag igen, snöflingor dalar och ön börjar få ett vitt vintertäcke.
KRAM från Titti