söndag 10 januari 2021

Vinterblommor


Helgerna har passerat och äntligen är det vanliga dagar igen. Jag har njutit av mina vinterblommor här hemma, och min senaste Amaryllis har verkligen överraskat med hela tre klockor och en väntande stängel i krukan. Den blev så vidlyftig att jag fick klippa av den och staga upp den med en pinne för att den inte skulle gå av. Vilken underbar blomma! Igår köpte jag årets första tulpaner som ännu är knoppiga. Alltid lika härligt och en hint om våren. Här syns jullöparen på bordet, men den ska snart bort och de få julsakerna likaså.


Här på bänken är det bäst ljus, för det är mörkt nästan jämt. Det blev lite pärlhyacinter också, samt körsbärskvistar från torpet. Nästan som en ritual varje år efter alla helger - man vill gå vidare, framåt mot ljuset och våren.


Just nu snöar det ymnigt här och det är några minusgrader. Hoppas att snön får ligga kvar och att vi kan få njuta av lite riktig vinter, för det måste det ju bli innan det blir vår. Allt i rätt ordning.

Helgerna är över och vi går framåt och jag försöker intala mej positiva tankar trots allt som händer både med pandemin och i världen i övrigt! 

Ha det gott!

2 kommentarer:

Monica sa...

Så fint du har det med nya fräscha vårblommor på plats! Måste genast skiva upp tulpaner på nästa veckas "handlelista" - stackars Fia, som fortfarande handlar allting åt oss!
Ja, en del köper vi på nätet, faktiskt!
Idag har det varit mörkt (nästan!) hela dagen, så idag blev det ingen promenad.
Ha en skön söndagskväll, kramar, Monica

HWIT BLOGG sa...

Åhh pärlhyacinter! Det är lycka i en kruka det :) Ja skönt att alla helger är över nu...lite vardaglig vardag känns ganska så skönt nu. Vädret är väl sisådär men det är bara att stå ut...
KRAM från Titti