söndag 3 januari 2021

Tillbakablick 2020


Januari - mild och ingen snö att ens tala om. Någon dag kanske vi hade snö, och snödropparna blommar i grannens rabatt.


Februari - mild den också och jag gjorde trädgårdsarbete som jag brukar göra i april. Ljuset är på väg tillbaka! De första penséerna planteras ut. Min torpgranne fyller 90 år och bjuder in till stor fest! 


Mars - Nu är det allvar och restriktionerna flödar. Det är karantän som gäller! Pandemin är ett faktum! Jag målar om en vägg i aquablått i vardagsrummet på självaste kvinnodagen.

Kören får vila och jag spelar in stämmor på video som jag skickar ut istället. Inte mycket till körsång. April - Trädgården uppträder som vanligt och det är skönt. Gullvivorna blommar och allt börjar vakna, som om inget har hänt! Maj - Min trädgård är ljuvlig, men i mitten av maj kommer det snö! Tulpaner och annat trotsar kylan och blommar på. Det blir ingen vårkonsert, som var tänkt. Jättetråkigt! Jag gläds åt min trädgård. Vacker bukett skickas av kören på min födelsedag. 


Juni - Det blir midsommar på gården vid lägenheten. Trevligt mitt i allt. Rosor och pioner blommar och det är oerhört varmt och knappt något regn! Jag bor mest på torpet.


Juli - lite svalare och jag skördar ur mina odlingslådor. Väninnan och jag besöker också en eko-odling och handlar lite där. 


Augusti - hettan är olidlig och jag gör en utflykt till "slottet på silverklippan" och vandrar i de svalkande havsvindarna och njuter! Kören träffas ett par gånger utomhus i en trädgård. Så roligt att få träffas!


September - Vi får lite regn och Karl Johansvampen syns lite här och där som jag plockar och torkar. Jag har några väninnebesök i min trädgård. Lycka är att kunna vara ute. Kören fortsätter att träffas ute.


Oktober - äntligen kommer trattisarna och jag plockar korgen full! Kören fortsätter att träffas ett par gånger i en stor aula, men det tar snabbt slut efter nya restriktioner. 


November - Första november föds en liten flicka in i familjen! Lycka! 
Endast några få solglimtar och jag klipper ner min pelargon och njuter av de härliga blommorna.

Alla uteblommorna är nu inplockade. 


 December - Mycket solfattigt, men en glimt då och då.  Jag promenerar i min skog. Någon julkonsert är det inte tal om, inte ens en träff utomhus. Alla körer ligger nere och det blir en tyst advent och jul. Jag får ändå en vacker julbukett skickad från min rara kör! Vaccinationerna har börjat så smått och jag hoppas att vi får ett positivt och ljusare år 2021.

God fortsättning på nya året!

2 kommentarer:

Monica sa...

Åh, så kul att du också gjorde en årssammanfattning! Det är så roligt att läsa och titta på dina vackra bilder! Man minns ju och nickar igenkännande och det är så trevligt!
Nu ser vi fram emot vaccineringen, sen du...
Kramar, Monica

HWIT BLOGG sa...

OJ så fort 1 år går...underbara bilder du fångat och det ger verkligen en tillbakablick :)
Ja nu tar vi oss an januari men sen går vi mot ljusare tider - tjoho!!!
Ha en fin helg och kram...
Titti