måndag 21 juni 2021

Midsommarveckan


Midsommarveckan inleddes med blixt och dunder i natt. Det blixtrade från alla håll och jag hoppades hela tiden på regnet. Jodå, det kom och varade någon sekund, sedan var det över och jag somnade väl ifrån alltsammans. 

Igår flyttade jag hem igen från torpet där jag spenderat de senaste dagarna och upplevt denna olidliga värme. ca 35 grader varje dag. 

Bilden ovan är tagen en mycket tidig morgon säkert vid 04-tiden när jag inte kunde sova och jag gick ut och njöt av svalkan och doften från min Schersmin som antagit otroligt omfång, trots klippning. 


Tidiga morgonen på torpet och enda gången solen tittar in i sovrummet. Det är morgnar och kvällar man lever för nu i hettan. Jag har skördat lite potatis, och den var väl sådääär. Trodde nog den skulle var lite större, men god såklart.Jag fick rabarber och gjorde lite mera saft som gått åt i värmen. Inget är väl så läskande som iskall rabarbersaft! Åh, så gott! Har även satt en sats fläderblomssaft. Man måste vara snabb i vändningarna nu för allt slår ut i rasande takt. Pionerna slog ut på en dag från att ha varit knoppar på morgonen och fullt utslagna på kvällen. Här är den första ljusrosa, favoriten. 

Kanske något svalare idag - ca 27 grader bara. Jag avslutar dagen med min andra vaccinspruta ikväll, sen får jag hoppas på både svalka och en drägligare tillvaro som fullt vaccinerad!

Ha en fin midsommarvecka!

4 kommentarer:

Monica sa...

En olidligt varm vecka har vi haft här också. men idag, efter 3 mm regn i morse, så är det lite svalare och skönare, bara 22 grader! Riktigt behagligt! Gick ner för att bada, men nu var det nordlig vind och därmed kallare i vattnet, så det blev bara lite plaskande i vattenbrynet.
Vilken magnifik Schersminbuske/buskar du har - så tätt med blommor Och egen potatis, åh så gott!Så här års skulle jag kunna leva på potatis med en smörklick varje dag!!
Grattis till andra sprutan, om två veckor är du så immun som man kan bli! Det är vi redan, såå skönt!
Midsommarkram, Monica

HWIT BLOGG sa...

Ja jösses sicken HETTA! Jag smälter bort!!! Allt annat är knastertorrt och visset i grönskan...kan det aldrig vara sådär LAGOM? Hönsen och jag håller oss i skuggan och vilar os i form :)
Kram från Titti

Solstrimmor sa...

Vi har inte alls haft denna hetta som ni har haft att dras med! Precis i kanten har vi legat nu en vecka och haft behagliga temperaturer runt sådär 20-22 grader. Och eftersom det blåst på oss också så har man haft kofta på när man cyklat. Regn och åska ska vi inte tala om... oj vad det regnat och mullrat i natt!

Du har det så ljuvligt. Din lilla stuga är alldeles lagom! Såg en gullig kolonistuga på Hemnet och fick habegär direkt. Men jag tänker långsiktigt, nej, jag får gotta mig med alla trädgårdsbloggar och njuta av dina paradisbilder. Man kan inte få allt...

Önskar dig en fin midsommarvecka med alldeleslagomväder.
Kramar från Eva-Mari

Margareta sa...

Så varmt det varit. Vi har som mest haft 35 grader. Då lider man. Inget regn på säkert en månad.Jo,det kom 1 mm för en vecka sen.
Vilken gigantisk schersmin.Doften!!!!
Redan potatis!Jag har kollat mina,men kan inte känna nåt alls....Dom behöver ju så klart också vatten.Hoppas .....
Underbar pion i vasen.De där ljusrosa är nog min favorit också.
Såg i förra inlägget att du hade problem med sallad och dill. Samma för mig.Salladen kom upp,men sen bara förintades den. Jag hade fiberduk och jag vattnade.Sen såg jag en massa myror.....tänkte att dom kanske underminerade.
Jag har satt om på samma ställe och det verkar ok med det nya.
Dillen bara vissnade.Har självsådd dill i sparrislandet.Den dillen är full med löss i torkan.Jag kan inte vattna överallt.
Det är inte helt lätt med odling....mycket som kan gå snett.
Grattis till din vaccination.Jag har också fått båda.
Ha det så bra det går i sommarvärmen och så hoppas vi på regn!!!
Kram Margareta